ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ «ΤΡΕΞΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…

0

Αναγνώριση του έργου του από τον Τσίπρα, «βλέπει» πίσω από την υποβάθμισή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΜΗΝΥΜΑ για γρήγορη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ώστε να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος σε παλιούς και νέους υπουργούς, χαρακτήρισε ρεαλιστικό και δίκαιο τον στόχο να ξεκινήσει μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου η συζήτηση για το δημόσιο χρέος. 

«Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, εντάσσονται και τα ελληνικά ομόλογα στο katrougalosπρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να ξαναποκτήσουμε έγκαιρα πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος. Και έτσι να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας, να ανακτήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη των επενδυτών και να κινητοποιηθεί το αναξιοποίητο δυναμικό της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε μιλώντας στους υπουργούς τους. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους υπουργούς ότι τα υπουργεία «δεν είναι ιδιόκτητα διαμερίσματα. Σε κανενός την καρέκλα δεν γράφει το όνομα του. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και αδιαίρετη. Να ξενυχτήσουμε και να κλείσουμε τη β’ αξιολόγηση στην ώρα της», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«ΤΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»
Μιλώντας για τον ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας τον χαρακτήρισε «Τομή μέσα στη συνέχεια», ενώ είπε στους υπουργούς πως «ο ρόλος τους τώρα είναι, κρισιμότερος και δυσκολότερος από πριν», ενώ επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε τη στιγμή αυτή στα τελευταία μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου. Στην τελική ευθεία για να βγούμε επιτέλους στο ξέφωτο μετά από μια πορεία δύσκολη και επίπονη. Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στον τερματισμό μιας μακράς περιόδου πολύ δύσκολων αποφάσεων. Τόσο για την κυβέρνησή μας όσο και για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τα συμφέροντα των οποίων αυτή η κυβέρνηση θέλει να εκφράζει». Επίσης ο κ. Τσίπρας μιλώντας για το έργο που παρήγαγε η κυβέρνηση έκανε λόγο για «μάχη προκειμένου να κρατηθεί όρθια η κοινωνία. Και πετύχαμε πολλά. Όχι όλα όσα θα θέλαμε, αλλά πολλά. Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και την σκληρή επιτροπεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε όρους προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Οι τελετές παράδοσης – παραλαβής θα πραγματοποιηθούν σήμερα, προκειμένου xaritsisνα βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία. Η Μεσσηνία, εκπροσωπείται από τους Αλέξη Χαρίτση και Γιώργος Κατρούγκαλο με τον μεν πρώτο να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον δεύτερο να υποβαθμίζεται από υπουργός Εργασίας, σε αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος βέβαια, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος δήλωσε, καθώς αναφερόμενος στη μετακίνησή του είπε μεταξύ άλλων, πως ο πρωθυπουργός τον μετακίνησε γιατί εκτίμησε το έργο του,  «φεύγω ιδιαίτερα ευχαριστημένος, πρώτον γιατί είμαι υπερήφανος για το συλλογικό έργο που κάναμε εκεί και ειδικά την μεταρρύθμιση και ξέρω, ακριβώς επειδή ο πρωθυπουργός εκτίμησε αυτό το έργο μου, αποφάσισε τη μεταφορά μου στο υπουργείο Εξωτερικών και ξαναλέω, ουσιαστικά και τα δύο αυτά υπουργεί, έχουν έναν κοινό στόχο, να αλλάξει ο συσχετισμός στην Ευρώπη».
Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε «στρατιώτης» της κοινής υπόθεσης. «Έχω πει πολλές φορές ότι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη στην υπηρεσία της κοινής υπόθεσης. Ούτως ή άλλως τη διαπραγμάτευση την έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και όπως ξέρετε η νέα υπουργός Εργασίας είναι άμεση συνεργάτης μου, η διευθύντρια του γραφείου μου, άρα ουσιαστικά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σα να είμαι εγώ. Θεωρώ την πολιτική υπόθεση προσφοράς και όχι προσωπικών προτιμήσεων, έχω πει πολλές φορές ότι εάν το βασικό μου κριτήριο ήταν «τι θα ωφελήσει προσωπικά εμένα» θα είχα μείνει από καιρό στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος. Φειδωλός ήταν στη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης. «Βεβαίως θα τα πάμε καλά. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ξέρουμε πως θα πάνε όλα καλά».

 

Leave a Reply