ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΑΠ, Ζουράρις, Κατρουγκάλ

0

αλλα λογια

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ φιλοσοφία βεβαίως για να αντιληφθεί κάποιος ότι το σκίτσο αυτό του Μιχάλη Κοντούρη αναφέρεται στις αμερικανικές εκλογές που σήμερα γίνονται στις ΗΠΑ. 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ το άγαλμα της Ελευθερίας τρομοκρατημένο ανάμεσα στα ψηφοδέλτια, που είναι άγνωστο τελικά τι αποτελέσματα θα βγάλουν και ποιον θα αναδείξουν νικητή. 

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως η επιλογή θα γίνει ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ και άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. 

ΟΣΟ για το δίλημμα ποια είναι η καλύτερη επιλογή, προφανώς εύκολη απάντηση δεν υπάρχει. 

ΓΙΑ τον Γιώργο Παπανδρέου πάντως δίλημμα δεν υφίσταται, αφού για κάμποσες μέρες «όργωσε» την Αμερική κάνοντας προεκλογικό αγώνα υπέρ της Κλίντον. 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πάντως δεν είναι καθόλου περίεργο αφού ο ΓΑΠ έχει πολυετείς σχέσεις με την οικογένεια Κλίντον,  όπως άλλωστε και με τον Ομπάμα, τον οποίο και συνάντησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια όταν ήταν πρωθυπουργός αλλά και όταν βρέθηκε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτό έχει τη σημασία του βεβαίως.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ πως ο ΓΑΠ δεν θα μείνει άπραγος και εκτός πολιτικής και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διεθνείς επαφές του, ενώ μην ξεχνάμε πως στη ζωή του έχει προκύψει και νέος έρωτας.  Ας όψεται η Σκιάθος γι’ αυτόν! 

***

ΚΙ ΕΝΩ ο ΓΑΠ ζει το δικό του όνειρο, στον εν Ελλάδι πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό που τελικά έγινε, προέκυψε υφυπουργός Παιδείας ο Κώστας Ζουράρις δηλώνοντας μάλιστα ευθαρσώς και εξ αρχής ότι «είμαστε χώρα σε κατοχή»! 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τι εννοεί με αυτή του τη δήλωση, ο κάποτε  πολύ ενεργός στην κίνηση των νεοορθόδοξων νέος υφυπουργός, ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στη δημοσιότητα που είδε να τον επισκέπτεται ύστερα από πάρα πολύ καιρό, μαζί βέβαια με το πρόσωπο της γραφικότητας, από την οποία ο ίδιος δυστυχώς δεν πρόκειται να απαλλαγεί γιατί απλούστατα δεν θέλει. 

Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ όπως είναι επόμενο θα μας απασχολεί πλέον λόγω της νέας του θέσης, στην οποία δεν βρέθηκε τυχαία αλλά ελέω Ιερώνυμου και Καμμένου. 

***

ΣΤΟ ΠΑΖΛ των προσώπων που τραβούν σαν μέλισσες το μέλι της δημοσιότητας ανήκει και ο μαντηλάκιας Κατρουγκάλ, που θεωρεί ότι αναβαθμίστηκε από υπουργός σε αναπληρωτή υπουργό σε πόστο καίριο, ωστόσο όπως είναι οι Ευρωπαϊκές Υποθέσεις όπου θα έχει πολλές ευκαιρίες να δείξει τα μαντιλάκια του αλλά και τις ικανότητες του να κάνει το μαύρο-άσπρο με δεινή ρητορικότητα. 

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ τώρα πως ταιριάζουν στη στήλη σήμερα ΓΑΠ, Ζουράρις, Κατρουγκάλ σε σχέση με το σκίτσο του Κουντούρη, θα σας παραπέμψω στο σουρεαλισμό, ο οποίος είναι διάχυτος έτσι κι αλλιώς στην ελληνική πραγματικότητα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες. 

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply