ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εάν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα, θα τις είχαν καταργήσει…

0

 

 

Του ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ Οδοντίατρου και συγγραφέα

ΝΙΚΗΤΗΣ είναι λοιπόν ο εκπρόσωπος ενός συστήματος που το δημιούργησε η τάξη του και θα εξασφαλίζει απευθείας (χωρίς πλέον την μεσολάβηση κάποιας “κυρίας” Όλμπράιτ, Ράις ή Κλίντον) τα κέρδη της τάξης αυτής! Πρόκειται για τα κέρδη του στρατιωτικοβιομηχανικού τραστ που διαιωνίζει τους πολέμους ανά τον Κόσμο. Η Αμερική πρέπει να… “ξαναγίνει σπουδαία”! Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα στα καπελάκια των υποστηρικτών του Τραμπ: “Make America Great again”! Η “εξαγωγή της δημοκρατίας” της Αμερικής επιβάλλεται πλέον να είναι θωρακισμένη πάνω στον εθνικισμό και τον ρατσισμό! Η αμερικανική πολιτική (όπως ανάφερα σε ανάρτηση πριν των εκλογών) είναι χαραγμένη και δεν αλλάζει από το αποτέλεσμα των εκλογών! Η Αμερική ήταν έτσι κι αλλιώς “αναγκασμένη” να περάσει σε μια πολιτική ακόμα μεγαλύτερου απομονωτισμού και οικονομικού προστατευτισμού! Αυτό το “επιβάλλει” το υπερδιογκωμένο χρέος της (πάνω από 20 τρισεκατομ. δολάρια), τα πάνω από 47 εκατομ. Αμερικανών που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα πάνω από 15 εκατομ. παιδιά που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και εγκατάλειψης… 
Εάν λοιπόν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει! Στον …”κουβά” όμως το εν γένει ανάξιο να διαχειριστεί τις διεθνείς εξελίξεις ελληνικό πολιτικό σύστημα (Κυβέρνηση, Μητσοτάκης και ΓΑΠ) που προπαγάνδιζε ανοιχτά υπερ Κλίντον, “πατώντας την μπανανόφλουδα” του ψευτοδιλήμματος των εκλογών! Η Χίλαρυ προπαγανδίστηκε ως η εκπρόσωπος των “αγορών” και θεωρήθηκε ότι η κυβέρνησή της και το ΔΝΤ θα πίεζαν τους Ευρωπαίους για τη χαλάρωση στο θέμα του χρέους και ευελπιστούσαν ακόμα και στην προσέλκυση “Επενδύσεων” από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η δε επιλογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, έγινε για αυτό ακριβώς τον λόγο. Ο Παπαδημητρίου είναι Πρόεδρος του οι ινστιτούτου Levy που υποστηρίζεται από τον Τζορτζ Σόρος και το ίδρυμα Φόρντ που προωθεί μετακεϋνσινες πολιτικές ανάπτυξης, “προοδευτικές” (για τα αμερικανικά δεδομένα) σε ρήξη υποτίθεται με τον ορθόδοξο νεοφιλελευθερισμό, εκφράζοντας όμως τις πραγματικές επιθυμίες των “αγορών”. Και οι αμερικανικές πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι εταιρείες πληροφορικής (Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America, Microsoft, κλπ) αποτελούν πάντοτε χρηματοδότες και των δύο εκάστοτε υποψηφίων των αμερικανικών εκλογών! Αυτοί λοιπόν που επιχείρησαν να επιλέξουν μεταξύ “Σκύλας” και “Χάριβδης”, τώρα σπεύδουν να συγχαρούν τον νικητη ευελπιστώντας να συνεχιστούν οι “καλές σχέσεις” με την υπερδύναμη. Και αυτή η αναξιοπιστία και η ανικανότητα της ντόπιας πολιτικής και οικονομικής “Ελίτ” σε συνδυασμό με τα συμφέροντα που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, -μετά την τάση που προμηνύει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών-, είναι αυτή που αποτελεί και τον μείζονα κίνδυνο για το μέλλον των παιδιών μας!
Στον “κουβά” όμως και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ! Πλην της μυημένης ηγεμόνος Γερμανίας η οποία αν και δήλωνε ότι επιθυμεί τη Χίλαρυ, στην πράξη χτίζει πρώτη τείχος για τους πρόσφυγες, καθώς και της Ουγγαρίας από την οποία κατάγεται ο Τζορτς Σόρος!
Το βασικό μήνυμα των αμερικανικών εκλογών είναι ότι θα συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση να αμφισβητούνται βασικές αξίες (ανοχή και μετριοπάθεια, σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και πολιτικές (συλλογική ασφάλεια, Παγκοσμιοποίηση) που όριζαν μέχρι σήμερα την έννοια του “δυτικού κόσμου”. Μετά και το Brexit θεωρείται βέβαιο ότι θα ενισχύονται περαιτέρω κάθε μορφής ακροδεξιά, “αντι-συστημικά” και λαϊκίστικα κόμματα στην Ευρώπη. Διαμορφώνεται ένα εφιαλτικό νέο ευρω-ατλαντικό περιβάλλον στο οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε.

 

 

 

127 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply