ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εχει ή δεν έχει ταυτότητα η ΝΔ και τα έργα που ανήκουν στους πολίτες…

0

επισημανσεις
«ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ που η κοινωνία απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, προδιαγράφοντας την αποδρομή του από την εξουσία, οι ιδεολογικές συγχύσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστούν περιττή πολυτέλεια.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ διότι είναι εύλογο να διερωτάται και η κοινωνία τι είδους κόμμα θα έλθει να την κυβερνήσει και πώς οι εν συγχύσει ιδέες του θα επηρεάσουν και την πολιτική του.

ΑΦΟΡΜΗ για τις σκέψεις αυτές αποτελεί η εσωκομματική διελκυστίνδα που προκλήθηκε με αφορμή παλαιομοδίτικες ιδέες του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Γεωργιάδη σχετικά με τους κομμουνιστές.

ΩΣ ΚΑΙ αν ο φόβος του κομμουνισμού αποτελεί και σήμερα, εξήντα τουλάχιστον χρόνια μετά, τον εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό, ο οποίος αποτέλεσε κάποτε και τη συγκολλητική ουσία για κοινή στάση των αστικών κομμάτων.

 Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να τονίζει την αντίθεση της σε ένα σύστημα το οποίο έχει καταρρεύσει στην πράξη, έχει αποδοκιμαστεί παγκοσμίως, έχει εγκαταλειφθεί και παραμένει περιχαρακωμένο στα σύνορα της χώρας του παράφρονος ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ανάλυση, δεν είναι οι θέσεις που αναπτύσσονταν μετά τον Πόλεμο αυτές που μπορούν να συγκινήσουν την ελληνική κοινωνία.

Η ΝΕΑ δημοκρατια παραμένει το κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, όπως είχε περιγράψει τη συγκεκριμένη ιδεολογία ο ιδρυτής του κόμματος.

Ή, Για Να Είναι πιο σαφής η ιδεολογία αυτή, ισχύει αυτό που είχε πει ένας εκ των αρχηγών της Ν.Δ., ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά.

ΕΙΧΕ ΠΕΙ: Στα θέματα της οικονομίας είμαι φιλελεύθερος. Στα εθνικά θέματα και αυτά γενικώς της εξωτερικής πολιτικής είμαι δεξιός. Και στα κοινωνικά θέματα αριστερός, υπό την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας, όπως είχε κατορθώσει να περάσει η Αριστερά, μονοπωλώντας την ευαισθησία αυτή.      

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ αυτή ιδεολογία είναι και η πλέον ρεαλιστική σήμερα, που η κρίση έχει ακυρώσει τις ιδεολογίες όπως τις ξέρουμε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ιδεολογία είναι ο ρεαλισμός και η αποτελεσματικότητα έναντι του λαϊκισμού και της θεωρητικής αρλούμπας».

***

ΠΟΙΑ είναι η ταυτότητα της ΝΔ;

ΤΟ ΚΥΡΙΟ άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά»  είναι ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η εφημερίδα φαίνεται να στηρίζει την ΝΔ. 

ΤΕΛΙΚΑ η ΝΔ έχει ή δεν έχει ταυτότητα; 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ δεν έχει και τόσο αυτονόητη απάντηση ούτε για τους νεοδημοκράτες τους σκεπτόμενους βεβαίως και όχι τους εθελοτυφλούντες, πολλοί μάλιστα εξ αυτών υπάρχουν και εδώ στη Μεσσηνία. 

Η ΝΔ δεν έχει ταυτότητα, όσο κι αν θέλουν οι νεοδημοκράτες να πείσουν περί του αντιθέτου και βέβαια τα όποια στίγματα ταυτότητας υπήρχαν, χάθηκαν ολοκληρωτικά στην περίοδο Σαμαρά και έκτοτε αναζητούνται και δεν βρίσκονται και το πιθανότερο είναι πως ούτε με τον Μητσοτάκη θα βρεθούν. 

Η ΝΔ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να επανέλθει στην εξουσία και προς αυτή την κατεύθυνση αναζητά τρόπους να πραγματοποιήσει τις μεταμορφώσεις του Οβίδιου. 

***

ΔΙΑΜΑΧΗ λοιπόν για τα οδικά έργα στη Μεσσηνία με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα και τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλο και ό,τι θέλετε μπορείτε να πιστέψετε, μακριά βεβαίως από οποιεσδήποτε κομματικές παρωπίδες. 

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση και λίγο πριν παραδοθεί ο περιμετρικός της Καλαμάτας, χρειάζεται να τονισθεί προς κάθε κατεύθυνση πως τα δημόσια έργα ανήκουν στους πολίτες και κανένας πολιτικός δεν δικαιούται την οικειοποίησή τους,  όποια κι αν είναι η συμβολή του σε αυτά. 

ΚΑΤΑ τα άλλα, ραντεβού σήμερα στην Τρίπολη όπου ξεκινάει η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO.

Θανάσης Παντές

 

 

Leave a Reply