ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Επιτροπή για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 επισκέφθηκε την Καλαμάτα

0

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Τα μέλη της Επιτροπής υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, μαζί με τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 και πολλούς εθελοντές.

Η υποδοχή ήταν απολύτως οργανωμένη και εξελίχθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς είχε προβλεφθεί εναλλακτικός σχεδιασμός σε περίπτωση βροχής.
Το καλωσόρισμα για τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής έγινε στο ξενοδοχείο Elite και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, την Κεντρική Αγορά, το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων, το πρώην κινηματοθέατρο «Ηλέκτρα», ενώ τους παρατέθηκε γεύμα στην οικία Καλλικούνη. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μέγαρο Χορού και στη μεγάλη αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οποία προορίζεται για creative hub εφόσον αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Τα στελέχη του Kalamata21 και οι εθελοντές αποχαιρέτησαν τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής στο ξενοδοχείο Pharae Palace, αργά το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του φακέλου ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής θα γίνει την Πέμπτη, στην Αθήνα και η ανακοίνωση της νικήτριας πόλης την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και ώρα 12.15 μ.μ.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Best Western Museum, Μπουμπουλίνας 16, στην Αθήνα. Στoν ίδιο χώρο και μεταξύ των ωρών 10 π.μ. έως 2 μ.μ. της Παρασκευής, ομάδα του KALAMATA:21 θα υποδέχεται τους φίλους της υποψηφιότητας της Καλαμάτας με μεσσηνιακά κεράσματα.

 

Leave a Reply