ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη μεγάλη διεθνή έκθεση Τουρισμού

0

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο όπου συμμετέχει για μια ακόμη φορά η Πελοπόννησος . Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία που φανερώνει τις τάσεις των επισκεπτών και πωλητών του τουριστικού προϊόντος για το 2017, όπως μας ενημερώνει η Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού.

Μάλιστα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε προχθές την πρώτη ημέρα της έκθεσης στο Λονδίνο, διαφαίνεται πως η Ελλάδα, μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες από το εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της WTM, Industry Report 2016.

Ρωτήθηκαν περισσότεροι  από 2.000 buyers και εκθέτες για τις ανάγκες της έρευνας, με τους μισούς από το δείγμα να αναφέρουν πως σκοπεύουν να έχουν συζητήσεις με επιχειρήσεις από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ειδικότερα , το 37% του δείγματος ενδιαφέρεται για συζητήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, το 29% για τουρκικές και το 17% για αιγυπτιακές. Οκτώ από τους 10 buyers που ενδιαφέρονται για συζητήσεις με Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο, έχουν την προσδοκία ότι θα κλείσουν συμβόλαιο στη διάρκεια της έκθεσης(80%, 80% και 78% αντίστοιχα).

Η σπουδαιότητα της συμμετοχής της Πελοποννήσου είναι εμφανής, άλλωστε η βρετανική τουριστική αγορά στηρίζει σταθερά το Πελοποννησιακό τουριστικό προϊόν.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο μας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη Γ. Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί tour operators .Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπούν η περιφερειακή σύμβουλος και ετεταλμένη Τουρισμού Αντ. Μπούζα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αν. Τζανης , ενώ παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης  Περ. Μαντάς .

Εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, επιχειρηματιών, συλλόγων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων πλαισιώνουν την Πελοποννησιακή συμμετοχή. Συνεχίζεται η έκθεση με πολλές be to be συναντήσεις και εκδηλώσεις από πλευράς της Περιφέρειας.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply