ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με το βλέμμα στην ανάπτυξη!

0

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Η «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΥΛΑΙΑ ανοίγει απόψε στις 5 το απόγευμα η μεγάλη έκθεση «Πελοπόννησος Expo», την οποία θα εγκαινιάσει στις 7 μ.μ., ο μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

xaritsis-aleksadrosΗ «καρδιά» των επιχειρήσεων, χτυπάει στο κέντρο της Πελοποννήσου, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, στο κτίριο Γ.Ε.Α στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, με την έκθεση να ρίχνει αυλαία την Κυριακή 13 του μηνός. Στα αποψινά εγκαίνια, θα παραστεί πλήθος επισήμων,  αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, επίσημοι κρατικοί φορείς, στρατιωτική ηγεσία,  σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου και φυσικά πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της Ελλάδας. Άλλωστε, αποτελεί ευχάριστο, πολιτικό γεγονός η… σύμπραξη όλων των επιμελητηρίων της περιφέρειας, καθώς και εκείνων της Αχαΐας και της Ηλείας, που λαμβάνουν μέρος στην «Πελοπόννησος Expo». Στη διάρκεια των εγκαινίων, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον επιχειρηματία Ιωάννη Λαρσινό, πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ομώνυμης εταιρείας  «Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα», για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό του έργο.

Μεγάλο επιχειρηματικό γεγονός, χαρακτήρισαν την έκθεση σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Μεσσηνίας Ιωάννης Μπουντρούκας και Δημήτρης Μανιάτης αντίστοιχα, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Κωνσταντίνος Γκαργκάσουλας και ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας AlfaExpo Άγγελος Καραμπίκας. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδιοργανώτρια της έκθεσης, εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. H «Πελοπόννησος Expo» σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασιών και συνεργειών καθώς είναι η πρώτη φορά που επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται μια γροθιά.

Οι συνεντευξιαζόμενοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι στόχος της έκθεσης είναι να γίνει ένα επιχειρηματικό διεθνές γεγονός ισάξιο με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει θέσει ως προτεραιότητες, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων, αλλά και την ψυχαγωγία.

Την έκθεση θα επισκεφτούν, εκπρόσωποι Πρεσβειών και διμερών επιμελητηρίων, είκοσι εκπρόσωποι ξένων επιχειρήσεων και προμηθευτές τροφίμων από μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ και logistics της Πελοποννήσου και Αττικής.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο ανοίγει αύριο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις 6.30 το απόγευμα στον χώρο εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης.

Στη διάρκειά της, ο κ. Κωνσταντακόπουλος θα τιμηθεί για την αγάπη και την προσφορά του στην Πελοπόννησο. Μισή ώρα αργότερα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για της εξαγωγές. Η Enterprise Greece, η Ελληνική, δηλαδή, Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε., σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Την Παρασκευή από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο χώρο Μαγειρικής Έκθεσης η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει «μαγειρέματα» στο πλαίσιο της προώθησης των Πελοποννησιακών Προϊόντων.

Ενώ στις 6 το απόγευμα στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον μηχανολόγο μηχανικό, Γιώργο θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού (Fishing Tourism), τόσο στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όσο και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, ένας απόλυτα εφικτός στόχος».
Αμέσως μετά, στις 7:30μ.μ. ο δήμος Τρίπολης και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,  διοργανώνουν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στην ενημέρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης.

Το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, στο συνεδριακό χώρο των εγκαταστάσεων της έκθεσης. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου οι ξένοι αγοραστές θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων. Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα του portal «Καλημέρα Αρκαδία» για την ενημέρωση επιχειρηματιών για σύγχρονους  και αποδοτικούς τρόπους προώθησης των επιχειρήσεων, με σκοπό την άμεση και στοχευμένη ενημέρωση του διαδυκτιακού κοινού, μέσα από το συναισθηματικό Marketing.

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα θα διοργανωθεί ένα γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές, στο χώρο της μαγειρικής έκθεσης.

Η έκθεση κλείνει τις πύλες της με ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει η περιφέρεια Πελοποννήσου, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη και το δήμο Τριφυλίας και με γνωστή ορχήστρα. Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και τους εκπρόσωπους των ξένων επιχειρήσεων.

Κορυφαίες επιχειρήσεις ανάμεσα στους εκθέτες επαγγελματίες και επισκέπτες από την Ελλάδα θα καλύψουν τις επαγγελματικές τους ανάγκες από τη δυναμική παρουσία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εκατοντάδων εκθετών – κορυφαίων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.

 

Leave a Reply