ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσοχή στην ηλεκτρονική απάτη συνιστά η Αστυνομία μετά τα τελευταία κρούσματα

0

ΠΡΟΣΟΧΗ σε επιτήδειους που προσπαθούν να ξεγελάσουν ανύποπτους πολίτες έχει εκδώσει με ανακοινώσεις της η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα κρούσματα με τηλεφωνικές απάτες ιδίως σε Τριφυλία και Μεσσηνία. Η εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθοριστική για την προστασία των πολιτών. Τελευταία περιστατικά καταγράφονται ακόμα και για αγορά υπηρεσιών ή αγαθών μέσω του διαδικτύου, όπου τα κρούσματα δεν είναι λίγα.

Προσοχή θα πρέπει να δίνουν νέοι άνθρωποι κυρίως για απάτες με αποστολή αγαθών από αγοραπωλησίες ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων. Σε μια τέτοια περίπτωση ένας 19χρονος όταν πήγε να πάρει κινητό τηλέφωνο από ταχυδρομείο τελικά βρήκε μέσα μια ρεπλίκα από ψηφιακή κάμερα. Ευτυχώς το πακέτο εστάλη πίσω με την ένδειξη απαράδεκτο και ο αγοραστής δεν απώλεσε τα χρήματά του.

Σε μια άλλη περίπτωση προ καιρού 18χρονος μαθητής από τη περιοχή της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, παρήγγειλε μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο μέσω γνωστού ιστοτόπου αγγελιών που δυστυχώς καραδοκούν απατεώνες. Ο πωλητής ζήτησε κατάθεση 100 ευρώ ως προκαταβολή μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων, χωρίς όμως ο αγοραστής να πάρει με διάφορες δικαιολογίες το κινητό. Τελικά κατήγγειλε το γεγονός στις αρχές όπου βρέθηκε ο φερόμενος πωλητής ηλικίας 35 ετών περίπου και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά καθώς δεν επέστρεψε το χρηματικό ποσό. Η αρωγή των αστυνομικών αρχών προς τους πολίτες να τονιστεί ότι είναι υποδειγματική από τα Αστυνομικά τμήματα όπως και από το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ

Οι υποτιθέμενοι πωλητές συνηθίζουν να αφαιρούν με τον ίδιο τρόπο παρόμοια χρηματικά ποσά και μόνο μετά από καταγγελίες και τις μηνύσεις η υπόθεση να οδηγείται στα δικαστήρια για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πάντως σε κάθε περίπτωση συστήνεται να μην δίνετε ποσά για αγορά αγαθών ή προϊόντων χωρίς να γνωρίζετε τον πωλητή. Κυρίως όμως αν σταλεί με αντικαταβολή να ελέγχετε την ακεραιότητα του δέματος και αν κάτι πάει στραβά να καταγγελθεί αμέσως στις αρχές το γεγονός. Καλό θα είναι να αγοράζετε μεταχειρισμένα προϊόντα αφού έχετε ελέγξει την αξιοπιστία του πωλητή μέσα από ιστοτόπους που αξιολογούν την ορθότητα αποστολής των προϊόντων.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply