ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Καλαμάτα στην τελική ευθεία και άλλα…

0

αλλα λογια

 ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ τελείωσαν και είμαστε πια στην τελική ευθεία. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το μεσημέρι θα γνωρίζουμε ποια ελληνική πόλη θα είναι Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, από τις τρείς διεκδικήτριες του επίζηλου τίτλου,  την Ελευσίνα, την Καλαμάτα και τη Ρόδο και η αναφορά στα ονόματα γίνεται με αλφαβητική σειρά και μόνο. 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ είναι στον τελικό και αυτό είναι ήδη από μόνο του μια επιτυχία, ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος και μην το ξεχνάμε αυτό. 

ΚΑΙ ΑΥΤΗ την επιτυχία να είναι ανάμεσα στις τρείς διεκδικήτριες του τίτλου, χρειάζεται να την κάνει ευκαιρία και να την αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται. 

ΑΥΤΑ βέβαια αφορούν την επόμενη μέρα, εκείνο που τώρα προέχει είναι η έκβαση  της όλης διαδικασίας που αύριο ολοκληρώνεται. 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεγάλων αλλαγών που θα συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του μέλλοντός της και όπως και άλλη φορά έχουμε επισημάνει, το μέλλον της Καλαμάτας είναι η θάλασσα και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο. 

***

ΙΣΧΝΗ η ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που έγινε στο Λονδίνο, έλεγε στην παρέα ο ΑΝ. που βρέθηκε εκεί ως εκπρόσωπος των ΑΝ.ΖΑ. και επιχειρηματολόγησε πειστικά για την άποψή του. 

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ βέβαια η Κουντουρά ως αρμόδια υπουργός Τουρισμού να έχει άλλη άποψη, αλλά χρειάζεται και αυτή από την πλευρά της να γίνει πειστική και όχι να αναλώνεται στην επιχειρηματολογία πέριξ των καλών προθέσεων, που από μόνες τους δεν αρκούν όπως και να το κάνουμε. 

ΜΠΟΡΕΙ οι αφίξεις να έχουν αυξηθεί αλλά τα έσοδα έχουν μειωθεί και η η εξέλιξη προφανώς δεν είναι ευχάριστη σε καμία περίπτωση και η τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται, δεν είναι άμοιρη γι’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αν θέλουμε να είναι το όχημα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, χρειάζεται να έχει και ειδική μεταχείριση. 

ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ράγες» βεβαίως για να τρέξει το όχημα, διαφορετικά ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι αναπόφευκτος. 

***

ΑΓΑΛΙ-αγάλι γίνεται και η ντομάτα… μέλι! 

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ εγώ, αλλά το ισχυρίζεται εμπράκτως και με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικω΄ν Πυλίας και πραγματοποιούν το Σάββατο στις 7 μ.μ. εκδήλωση «στο κύμα» για χοντροκατσαρή ντομάτα και το κρεμμύδι της περιοχής. 

ΣΠΕΥΣΑΤΕ γιατί θα προκύψει ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα προϊόντα και την ωφέλεια από τη χρήση των τοπικών αγροτικών ειδών, στα οποία πλέον εξ ανάγκης ολοένα και περισσότεροι επιστρέφουν. 

***

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ακόμα πάρει τα χρήματα για τις οικοσυσκευές οι πλημμυροπαθείς και δικαιολογημένα δυσφορούν και διαμαρτύρονται, με τις απαντήσεις που παίρνουν την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας. 

ΔΙΚΙΟ βέβαια έχουν αλλά που να το βρουν.

ΑΝΤΕ να ξεμπλέξεις, όταν μπλέξεις με τα γρανάζια της γραφειοκρατικής δυσκινησίας. 

***

ΔΙΕΘΝΗΣ Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού η χθεσινή, αλλά δεν ξέρω πόσοι της έδωσαν την απαραίτητη σημασία, αν και θα ’πρεπε βέβαια. 

Η ΜΕΡΑ είναι αφιερωμένη στα θλιβερά γεγονότα που έγιναν στην περιβόητη Νύχτα των Κρυστάλλων στη ναζιστική Γερμανία, όπου ήταν η αρχή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το εβραϊκό ολοκαύτωμα. 

ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ αυτή βρίσκεται και το μιούζικαλ «Cabaret» που παρουσιάζει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ1- Μιχάλης Τούμπουρος» με ιδιαίτερη επιτυχία και με τους συντελεστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε μια εμπνευσμένη παράσταση που συνδυάζει την πρόζα, το χορό και το τραγούδι με αρτιότητα σε ένα θέαμα υψηλού επιπέδου, καταθέτοντας συγχρόνως έντονους προβληματισμούς για το τέρας του ναζισμού που διαχρονικά είναι εφιαλτικό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

189 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply