ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβληματισμός για το δρόμο Καλόνερο-Τσακώνα χωρίς χρονοδιάγραμμα αλλά με πολιτικές αοριστίες!

0

 

ΕΝΤΟΝΟ προβληματισμό προκαλούν στην Τριφυλία οι κοινές ανακοινώσεις των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία για τα έργα που αφορούν την Δυτική Μεσσηνία, σχολιάζοντας ότι μιλούν με έργα, τα οποία όμως δεν έχει καν ξεκινήσει ή βρίσκονται στο στάδιο των μελετών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι τώρα ούτε από τους βουλευτές ούτε από τους παράγοντες υπουργείων υπάρχει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, ιδίως για το επίμαχο ζήτημα Καλονερό-Τσακώνα.

Το σχόλιο στην ανακοίνωση των βουλευτών αναφέρει ότι “Επιπλέον η παραχωρησιούχος εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση να εκπονήσει και να παραδώσει τρεις μελέτες για το Νομό Μεσσηνίας:

kalo nero

 

 

α) Τη μελέτη Καλό Νερό – Τσακώνα, σύνδεση με αυτοκινητόδρομο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

β) Τη μελέτη και εργασίες αναβάθμισης με παρακάμψεις της εθνικής οδού Καλαμάτας – Ριζόμυλου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ και

γ) Τις μελέτες του οδικού άξονα Ριζόμυλου – Πύλου, παράκαμψη Πύλου -Μεθώνης, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Συνολικά με το ΦΠΑ 12.300.000 ευρώ.

Σ’ εκτέλεση της παραπάνω αναθεωρημένης συμφωνίας, ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας ολοκληρώνεται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες.

Η προμελέτη της εθνικής οδού Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης έχει ολοκληρωθεί και θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση, ώστε το έργο να έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η κατασκευαστική περίοδος, χωρίς ενστάσεις και καθυστερήσεις.  Η εκπόνηση της μελέτης του δρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα συνεχίζεται επίσης και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.Μετά την ολοκλήρωση των μελετών των παραπάνω έργων θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους”.

Αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες μιλούν για αοριστίες καθώς μεταθέτουν στο μέλλον τα εργαλεία χρηματοδότησης είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εντύπωση ξανά προκαλεί το γεγονός ότι πουθενά ΔΕΝ αναφέρεται το λιμάνι Κυπαρισσίας ή κάποιοι άλλοι οδικοί άξονες. Αναμένονται επομένως εξελίξεις…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply