ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ισχυρότερα» από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τα Ελευσίνια Μυστήρια

0

Όπως μαρτυρά το όνομά της, η πόλη της Ελευσίνας, είναι αυτή στην οποία ήρθε τελικά ο πολυπόθητος τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Για πρώτη φορά, η διαδικασία ήταν διαγωνιστική, με άλλες δύο πόλεις να έχουν προκριθεί στην τελική φάση, αυτή της Καλαμάτας και της Ρόδου. Ήδη από χθες το βράδυ, μετά την παρουσίαση των φακέλων και τις ερωτήσεις της Επιτροπής, που σε κάθε μια από τις τρεις περιπτώσεις διήρκησαν περισσότερο από δύο ώρες, το κλίμα δεν ήταν καλό στις τάξεις των εκπροσώπων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος και να αναφέρει ότι η “μάχη” θα δοθεί ανάμεσα σε Ελευσίνα και Καλαμάτα.
Τα… Ελευσίνια Μυστήρια ωστόσο, φαίνεται πως κυριάρχησαν της έναρξης της Επανάστασης του 1821, που έγινε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και μαζί με τις αποφάσεις, αλλά και τη στήριξη φορέων -άλλωστε η Ελευσίνα απέχει λίγο από την Αθήνα- κέρδισε τον τίτλο. Κορυφαία πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, είχαν ταχθεί υπέρ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, η οποία και επικράτησε τελικά, με την ελπίδα όλων, για μια άριστη διοργάνωση, κάτι που θα έχει οφέλη, συνολικά για την χώρα μας.
Η απόφαση ανακοινώθηκε πρώτα από το foninews.gr, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένονται οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, των στελεχών της καλαματιανής υποψηφιότητας.

Leave a Reply