ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλαματα: Το μέλλον της πόλης έρχεται από τη θάλασσα!!!

0

αλλα λογια

ΕΧΟΥΜΕ κατ’ επανάληψη τονίσει από αυτή εδώ τη στήλη πολλά χρόνια τώρα, πως η Καλαμάτα ως πόλη θα έχει μέλλον αντάξιό της, αν αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της θάλασσας που διαθέτει και ανοίξει το μέτωπο της προς αυτήν. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ βεβαίως για την αυτονόητη επισήμανση που αφορά κάθε πόλη που έχει το πλεονέκτημα της θάλασσας μπροστά της, αλλά φαίνεται πως για την Καλαμάτα αυτή η επισήμανση ως πρόσφατα δεν ήταν και τόσο αυτονόητη. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ωστόσο να επισημάνουμε με ικανοποίηση, πως αυτή η αίσθηση για το πως αντιμετωπίζεται η πόλη, έχει αρχίσει πλέον αργά αλλά σταθερά να αλλάζει και αυτό ασφαλώς είναι θετικό για το μέλλον της πόλης. 

ΑΙΤΙΑ γι’ αυτή την αλλαγή είναι η δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες, που ήρθαν να συναντήσουν όποιους σκεπτόμενους ως πρόσφατα δίσταζαν να εξωτερικεύσουν τη σκέψη τους. 

ΣΕ ΑΥΤΗ την κινητικότητα ήρθε να προστεθεί και η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, που ήταν μια ακόμα σημαντική αφορμή να κινητοποιηθούν δημιουργικές δυνάμεις και να δώσουν το στίγμα τους. 

ΑΝ ΟΛΗ αυτή η κινητικότητα σηματοδοτεί και την ύπαρξη ταυτότητας για την πόλη,  ασφαλώς και δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα. 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ πηγαίνοντας προς το μέλλον, συνδυάζοντας δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν, χρειάζεται να βρει την ταυτότητα που θα έχει στη νέα εποχή χωρίς αγκυλώσεις παρελθοντολαγνείας. 

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ από το ύψος του κάστρου την πόλη, μπορούμε να φανταστούμε τη διαδρομή της προς το μέλλον. 

ΠΕΡΙΞ του Κάστρο το Ιστορικό Κέντρο που ταυτοποιεί το παρελθόν στη σημερινή εκδοχή του. 

ΠΙΟ ΚΑΤΩ, χώρος με σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία που σηματοδοτεί το παρόν και από κει και πέρα όλες οι κατευθύνσεις δείχνουν θάλασσα,  που είναι πάντα εκεί που ήταν και περιμένει να συνειδητοποιήσουν την ύπαρξή της, όσοι ακόμα την φαντάζονται. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και κακή επιτυχία σήμερα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα πάντως έχει αρχίσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Θανάσης Παντές

166 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply