ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέοι ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι αποτελείωσαν θερμοκήπια, σκεπές και καλλιέργειες στα Φιλιατρά

0

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τέλος οι ζημιές λόγω των καιρικών συνθηκών σε Φιλιατρά, Αγία Κυριακή και Αγρίλι μετά την πρόσφατη θεομηνία καθώς αυτή τη φορά ανεμοστρόβιλος αποδεκάτισε αγροτικές κατασκευές.

Πιο αναλυτικά το πρώτο φως της ημέρας έδειξε χθες την καταστροφή που προκλήθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, που πέρασε στις 20:15 το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών. Δυνατοί άνεμοι πάντως σάρωσαν αργότερα ό,τι απέμεινε τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά τις 4 το πρωί σύμφωνα με παραγωγούς. Θερμοκήπια καταστράφηκαν ολοσχερώς, κεραμίδια ξηλώθηκαν από τις στέγες, δέντρα έπεσαν. Ζημιές όμως προκλήθηκαν και από την τελευταία έντονη χαλαζόπτωση, σε ελιές και στην Μώραινα, στους Χριστιάνους και στην Βάλτα. Αρκετοί αγρότες μάλιστα μιλούν για 2 ανεμοστρόβιλους που παράσυραν ότι βρήκαν στο πέρασμά τους από την περιοχή.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΕΙ  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ

Την άμεση καταγραφή των ζημιών από την χθεσινή κακοκαιρία, ζητά με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Η επιστολή προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης που υπογράφει ο πρόεδρος Βασίλειος Αθανασόπουλος και ο γραμματέας Τέλης Καναβός αναφέρει:

«Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έπληξε την περιοχή των Φιλιατρών ισχυρή χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλοι, που προξένησαν τεράστιες ζημιές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και σε ελαιόδεντρα. Ζητάμε την άμεση εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών (θερμοκήπια, ελαιόδεντρα και ελαιόκαρπος)». Τέλος, ήδη εκτιμήσεις ξεκίνησαν από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, που πάντως είναι μεγάλες.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

-ΝΕΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Reply