ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προτεραιότητα του ΤΕΙ Πελοποννήσου η μη συγχώνευση του Τμήματος Λογοθεραπείας

0

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ «ΕΛΠΙΖΕΙ» ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της πολιτικής μέσα από το γραφείο του 3ου ορόφου του υπουργείου Παιδείας, είναι το πρώτο μέτρο που αποφάσισε να λάβει ο νέος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα ξεκινήσει να επισκέπτεται άμεσα, σχολικές μονάδες, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ανάμεσά τους και το ΤΕΙ της Καλαμάτας, όπως ανέφερε πρόσφατα στον πρόεδρο του Ιδρύματος Δημήτρη Βελισσαρίου. Ο κ. Βελισσαρίου αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το τμήμα της Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών. 

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ παρουσίασε τις τέσσερις Σχολές του Ιδρύματος και τα τμήματά τους και τα τμήματά τους και αναφερόμενος στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, ενημέρωσε τους νεοεισαχθέντες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει καθώς για μια ακόμη φορά κινδυνεύει με συγχώνευση, ενώ φέτος δεν δέχθηκε σπουδαστές. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε το σημαντικό αυτό τμήμα και να μην συγχωνευθεί, όπως προβλεπόταν και παλιά σε ένα σχέδιο που είχε γίνει απλώς επάνω σε έναν χάρτη», ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου, εκφράζοντας την πικρία του. «Γιατί, δυστυχώς στην Ελλάδα, όλα τα σχέδια γίνονται επάνω σε κάποιον χάρτη. Δεν έχει έρθει κανείς εδώ να δει τι σημαίνει το τμήμα Λογοθεραπείας, όπως φυσικά ούτε τα υπόλοιπα τμήματα έχει επισκεφθεί κάποιος», συνέχισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόθεση του νέου υπουργού να βρεθεί άμεσα και στην Καλαμάτα, για να δει από κοντά και να καταγράψει τα όποια προβλήματα. «Στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον νέο υπουργό, ο ίδιος είπε ότι θα επισκεφθεί όλα τα Ιδρύματα», ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου, με την εξέλιξη αυτή να είναι ιδιαίτερα σημαντική και την ελπίδα «ζωντανή» να διασωθεί το τμήμα της Λογοθεραπείας. «Εμείς χρόνια τώρα τους ενημερώνουμε για το έργο που γίνεται εδώ, κάποιοι δεν το πιστεύουν και όταν έρχονται τελικά, μας λένε: μα καλά έχετε εδώ τέτοια πράγματα και δεν τα ξέρει ο κόσμος;», περιέγραψε ανάγλυφα ο πρόεδρος του ΤΕΙ με την πεποίθηση πως κάτι μπορεί να γίνει εντέλει και να ανατραπεί αρνητική προοπτική που υπάρχει για το εν λόγω τμήμα.

 ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ: «ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ…»

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος αναφερόμενος στους σπουδαστές, του προέτρεψε να τελειώσουν άμεσα τις σπουδές τους, εξηγώντας τους, γιατί αυτό θα τους ωφελήσει.  «Το πτυχίο που θα πάρετε τελειώνοντας από εδώ είναι Bachelor, είναι το βασικό πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Άρα, όταν με το καλό πάρετε το πτυχίο σας, που θα το πάρετε σε τέσσερα χρόνια, όχι σε περισσότερο, ακούστε με που σας λέω, οι καθυστερήσεις κοστίζουν, αυτό θα σας ανοίξει τον δρόμο, πρώτα – πρώτα για μια επαγγελματική σταδιοδρομία. Άλλωστε τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δίνουν τη δυνατότητα για αμεσότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας, μπορείτε να ανοίξετε δική σας επιχείρηση ή να δουλέψετε κάπου καθώς θα έχετε ένα «όπλο» στα χέρια σας και ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, θα σας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσετε την καριέρα σας, πάνω στο πεδίο της επιστήμης που ακολουθείτε», επεσήμανε ο κ. Βελισσαρίου και αφού αναφέρθηκε στα πέντε Μεταπτυχιακά που «τρέχουν» στο ίδρυμα, τόνισε μιλώντας στα παιδιά, πως πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο καθώς η αριστεία ανοίγει τις πόρτες των υποτροφιών. Υποτροφίες πολύ σημαντικές για την διεκδίκηση μια θέσης στην αγορά εργασίας, όπως είπε, δίνοντας μάλιστα το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Η εποχή που το πτυχίο ήταν ένα εργαλείο που θα το επικαλείτο ο τοπικός μας βουλευτής στον τάδε υπουργό, «ξέρεις έχω ένα καλό παιδί από την περιφέρειά μου, βρες του μια καλή θέση στο δημόσιο», έχει πάψει να ισχύει. Άρα λοιπόν, ποιος θα μπορέσει να σταθεί πιο καλά σε όλες αυτές τις απαιτήσεις; Αυτός που θα είναι ο καλύτερος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, παροτρύνοντας τους σπουδαστές, να δώσουν βαρύτητα στις σπουδές τους, τις οποίες αν ολοκληρώσουν έγκαιρα, θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πολύ καλύτερα και σίγουρα, γρηγορότερα για την αποκατάστασή τους.   

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply