ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση για την ανακύκλωση αδρανών υλικών Ν. Ελλάδας

0

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ συνάντηση για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μείζον θέμα των απορριμμάτων  διοργανώνει αύριο στην Καλαμάτα, το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων  Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας-ΑΑΝΕΛ». Στόχος της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΡΕΞ» στις 10:30 το πρωί,  είναι η ενημέρωση για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο, η αναφορά στους στόχους και τα οφέλη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ, στις μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται και προγραμματίζονται, και φυσικά στη σημερινή κατάσταση της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ στην Μεσσηνία.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, μετά το πέρας των οποίων προβλέπεται χρόνος για συζήτηση,  προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων. Παρών, θα είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας κος Παναγιώτης Νίκας, ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσίων, φορείς και επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, και φυσικά, πολίτες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο ύψος του παλιού δημαρχείου, ενώ περιλαμβάνονται δράσεις για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με στόχο την ευαισθητοποίησή τους μέσω τέχνης και διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλογικού Συστήματος, το θέμα των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μεσσηνία. «Ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν συσσώρευση αποβλήτων, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη διαχείρισής τους με τρόπο νόμιμο και ασφαλή για τους πολίτες και το περιβάλλον», τονίζεται στην ανακοίνωση με τους υπευθύνους να καλούν τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν επικοινωνώντας με τον  γενικό διευθυντή Χάρη Μουρκάκο,  ή τον υπεύθυνο Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης Παύλο Χραμπάνη, στο τηλέφωνο 210-6047497 και 6946526110 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις aanel@otenet.gr και chp@otenet.gr. Επίσης, λεπτομέρειες καταγράφονται στον ιστότοπο www.aanel.gr.  

 

 

 

144 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply