ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού: Τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες στο κοινό

0

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού οι Έλληνες οινοποιοί απευθύνουν πρόσκληση αυτή την Κυριακή στο κοινό να γνωρίσει την ιστορία, τον πολιτισμό και τις γεύσεις μέσα από το ελληνικό κρασί.

«Για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν τα περισσότερα οργανωμένα οινοποιεία από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κρήτη, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, κεντρική Ελλάδα, βόρεια Ελλάδα από τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο. Φορούν τα καλά τους και περιμένουν τους επισκέπτες για να τους γνωρίσουν τον κόσμο τους, πώς καλλιεργείται το αμπέλι και πώς παράγεται το κρασί, να δοκιμάσουν, ν’ απολαύσουν και αν θέλουν να προμηθευτούν ιδιαίτερους οίνους», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γιάννης Βογιατζής, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, καλώντας εκδρομείς και καταναλωτές να τα επισκεφθούν.

«Ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα είναι σε φάση ανάπτυξης. Αυτό δείχνει η μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και η οργάνωση η οποία έχει επιτευχθεί από τον κλάδο και τις περιφερειακές οργανώσεις του, τους Δρόμους του Κρασιού δηλαδή, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού».

«Ο οινοτουρισμός είναι ευκαιρία για μεγαλύτερη προβολή του κρασιού και της Ελλάδας. Επίσης, δεν είναι μόνο μία επίσκεψη στο κρασί. Είναι μια επίσκεψη σε μια περιοχή, άρα κάνει πολύ καλό και στην ύπαιθρο της χώρας», τονίζει ο Γιώργος Σκούρας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

«Όσο για τα οινοποιεία, έχει ενδιαφέρον από οικονομικής άποψης καθώς μπορούν να πουλήσουν το κρασί τους, ενώ κερδίζουν μεγάλη προβολή, τα ίδια τα κρασιά τους αλλά και το ελληνικό κρασί, γενικότερα», συμπληρώνει.

Leave a Reply