ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες κι άλλες ιστορίες!!!

0

αλλα λογια

ΤΟ ΠΗΡΕ απόφαση και γυρίζει πλέον! 

Ο ΛΟΓΟΣ για τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο, ο οποίος φτάνει νικητής και τροπαιούχος αύριο το πρωί στην αισιόδοξη πόλη των πάλαι ποτέ ιβίσκων και μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά των τοπικών τεκταινόμενων, τα οποία είχε χάσει όσες μέρες έλειπε, παρά τη συνεχή ενημέρωση που είχε απ’ όλη την παλιοπαρέα. 

ΕΡΧΕΤΑΙ και είναι αποφασισμένος για θριάμβους διαρκείας, ενώ από κοντά τον σιγοντάρει και ο πιπινιάρης Γαμπρουλίνης.

***

ΚΙ ΕΝΩ ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος επιστρέφει και ο Γαμπρουλίνης κάνει σχέδια για τα πιπίνια μαζί με τον άλλο πιπινολόγο πιπινιάρη τον Γαμπρό, κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να εκδράμουν για Θεσσαλονίκη. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το δίδυμο ΒΓΕ.ΚΟΥ. ενώ και το έτερο δίδυμο οι ΑΝ.ΖΑ. θα εκπροσωπεί από τον ΖΑ. στη νύμφη του Θερμαϊκού στην τουριστική έκθεση «Φιλοξενία», όπως κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ απ’ αυτή την έκθεση δεν είναι γνωστό, αλλά όσο να ’ναι όπου πας κάτι μαθαίνεις και κάποιοι σε μαθαίνουν και αυτό δεν είναι καθόλου λίγο ασφαλώς.

 ΑΥΤΟ πλέον γίνεται αντιληπτό από κάθε πλευρά. 

***

ΠΙΝΟΥΝ τον καφέ τους και συζητούν τι θα φάνε το μεσημέρι. 

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ περιστρέφεται γύρω από γεμιστά, μουσακά και μοσχαράκι κοκκινιστό και μάλιστα με σοβαρότατο ύφος που δεν σηκώνει  αντιρρήσεις.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ζευγαριού είναι, μεγαλόφωνη πάντως και χωρίς μυστικά εννοείται.

ΑΛΛΑ μήπως όλη αυτή η συζήτηση είναι ένα πρόσχημα για να καλυφθούν μυστικά; 

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ο ωτακουστής και αφουγκράζεται την ηχώ της σκέψης του. 

ΑΛΛΩΣΤΕ το ενδιαφέρον του γι’ αυτή τη συζήτηση δεν προέκυψε εκ μέρους του. 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και μόλις οι άλλοι σωπαίνουν, παύει κι αυτός να ασχολείται μαζί τους. 

***

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο Goody’s της κεντρικής πλατείας, βρέχει και γράφει ακούγοντας μουσική. 

ΤΟΤΕ είναι που τη βλέπει να ’ρχεται με την ομπρέλα στο χέρι, τυλιγμένη στην καπαρντίνα της και στο βλέμμα μια έπαρση λύπης απροσδιόριστης.

ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ και την καμαρώνει έτσι όπως είναι αεράτη και δίνει την παραγγελία της με σκέρτσο και νάζι.

ΕΚΕΙΝΟΣ την κοιτάζει και τη θαυμάζει και ο νους του τρέχει και δεν σταματάει, ούτε όταν τη βλέπει να ’ρχεται να καθίσει στο τραπέζι του. 

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ τους συναντώνται σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουν τη σιωπή. 

ΥΣΤΕΡΑ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. 

***

CONIECTURA γι’ άλλη μια φορά εντός του Νοεμβρίου, προς τα τέλη πάντως, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εμπνευστής της εικαστικός Βασίλης Καριζώνης, βρίσκεται σε εγρήγορση ολημερίς με το ποδήλατό του, να τρέχει να τα προλάβει όλα να’ναι εντάξει στην ώρα τους. 

Η «ΟΜΠΡΕΛΑ», ο γνωστός εκθεσιακός χώρος του Τάσου Βαμβακά, θα φιλοξενήσει την έκθεση που περιλαμβάνει έργα είκοσι δημιουργών με θέμα: «Γιατί στη Γη;».

ΑΥΤΟ το θέμα σε ερώτημα έθεσε ο  Καριζώνης και οι συμμετέχοντες έσπευσαν ν’ απαντήσουν με τα έργα τους.

ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τους ως έργα τέχνης θα τις δούμε στην έκθεση όπου αναμένονται εκπλήξεις. 

Η CONIECTURA εξαρχής εκδηλώθηκε ως εγχείρημα εξωστρέφειας και έτσι συνεχίζει την πορεία της προς το παρόν στο μεσσηνιακό Εθνικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα στοχεύοντας και εκτός Μεσσηνίας. 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ άλλωστε αφού η θεματολογία της έχει ευρύτερες πρακτικές και στοχεύει σε πιο ανοιχτούς ορίζοντες.  Περισσότερα θα πούμε όταν θα μπαίνουμε στην έναρξη της έκθεσης. 

***

ΑΠΟΦΑΣΗ ζωής για τον Θανάση Σκιαδά ο γάμος και αύριο νυμφεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, εικαστικό Αγγελική Πολυχρόνη. 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ έξω καρδιά ο Θανάσης, διαπρεπές στελεχιακό δυναμικό στην ομάδα του Elite City Resort και μετρ της επικοινωνίας με το δικό του τρόπο, έκανε την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο βήμα και μπράβο του. 

ΠΕΡΙΤΤΟ να ειπωθεί ότι το μυστήριο θα τιμήσουν φίλοι και γνωστοί απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα του ζευγαριού στο οποίο ο γράφων, ευρισκομένος εν Αθήναις ήδη, στέλνει τις θερμότερες ευχές του για βίο ανθόσπαρτον. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

Θανάσης Παντές

102 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply