ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεράστια επιτυχία με σημαντικές συμμετοχές και ηχηρά ονόματα σημειώνει η καινοτόμος έκθεση!

0

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΙΧΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΥΡΙΟ ρίχνει αυλαία η σπουδαία έκθεση «Πελοπόννησος Expo» την οποία διοργανώνουν από κοινού τα πέντε Επιμελητήρια της περιφέρειας, μαζί με εκείνα της Αχαΐας και της Ηλείας και τη στήριξη φυσικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την έκθεση εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος εξήγγειλε και δράσεις από κοινοτικούς κυρίως πόρους που αφορούν στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ χθες παρευρέθη ο γενικός γραμματέας της Πολίτικης Επιτροπής και βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενακης. Με αυτή του την επίσκεψη και παρουσία ο κ. Αυγενάκης δήλωσε τη στήριξη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πελοποννησιακή επιχειρηματικότητα, τους παραγωγούς της περιφέρειας αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια της 1ης πολύ μεγάλης αυτής Έκθεσης που έχει ως στόχο να γίνει θεσμός. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη την έκθεση που διεξάγεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, έχουν επισκεφθεί χιλιάδες κόσμου από όλη τη Πελοπόννησο και όχι μόνο.
Στο πλαίσιο αυτή, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαρσινός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.», Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα, για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό του έργο, αλλά και ο μεσσήνιος Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ τιμήθηκε από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, ενώ το παρόν έδωσε και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος. Χθες, εκτός από τον κ. Αυγενάκη,  την έκθεση επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ινδονησίας για να γνωρίσουν τα μέλη της από κοντά τις επιχειρήσεις και τους εκθέτες. Σήμερα το πρωί μάλιστα, παρών θα είναι στις 11 και ο Πρέσβης της Ιορδανίας Fawwaz Al- Eitan. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιείται σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες είναι  ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες .

«ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» ΑΥΡΙΟ

Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, «Μαγειρέματα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους όλων των νομών της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν από την «γευστική παλέτα» των Πελοποννησιακών παραδοσιακών συνταγών που θα ετοιμάζονται εκείνη την ώρα από τον Σεφ Βασίλη Γιαννόπουλο και Σεφ από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Αύριο δε, ο χώρος εκδηλώσεων της έκθεσης, θα πλημμυρίσει μυρωδιές και γεύσεις.
Συγκεκριμένα από της 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα, διοργανώνεται ένα  γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα ετοιμάσουν και θα σερβίρουν παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές. Πρόκειται για μία εκδήλωση που σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασιών και συνεργειών καθώς είναι η πρώτη φορά που τα Επιμελητήρια του Μοριά ενώνουν τις δυνάμεις τους.  Ένας επιπλέον σκοπός αυτής της νέας εποχής είναι το χτίσιμο μιας μεγάλης και ηθικής Πελοποννησιακής Γαστρονομίας εφάμιλλης με την ιστορία και τις δυνατότητες αυτού του τόπου. Στο γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ καταξιωμένοι Πελοποννήσιοι σεφ προτείνουν πιάτα της περιοχής τους, με τοπικά προϊόντα, με σεβασμό στην τοπική βιοποικιλότητα, στο καλάθι προϊόντων του Μοριά, στους παραγωγούς. Με φαντασία και φροντίδα στη μάνα-γη οι σεφ χρησιμοποιούν πάνω από 25 παραδοσιακά προϊόντα του Μοριά για τα 7 πιάτα της Πελοποννήσου. Πιάτα που καλύπτουν μέρος της διατροφής των Πελοποννήσιων, αλλά και των επισκεπτών.

Στις 8 το βράδυ,  η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη, το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Τρίπολης και το δήμο Τριφυλίας και με ορχήστρα, ενώ στις 10 το βράδυ η έκθεση κλείνει τις πύλες της και ευχαριστεί προσωπικά τους εκθέτες της.

Γ.Α.

Leave a Reply