ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την καθιερωμένη επισημότητα τιμήθηκαν τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

0

 

ΜΕ την καθιερωμένη επισημότητα τιμήθηκαν χθες τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το βράδυ του Σαββάτου, τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Φαναρίου Αγαθάγγελου, παρουσία των μητροπολιτών Καισαριανής Δανιήλ, Κορίνθου Διονυσίου, Άρτης  Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου και του εορτάζοντος μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο μητροπολίτης Καισαριανής, αναφέρθηκε στο βίο και την προσφορά του εορτάζοντα μητροπολίτη, ο οποίος ευχαρίστησε ξεχωριστά τους αρχιερείς, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και χθες, ανήμερα του εορτασμού, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Κοζάνης Παύλου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και των Επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου και Μεθώνης Κλήμεντος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών επισκόπων, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Ο μακαριώτατος είναι μια ήσυχη φωνή, που, αν χρειαστεί, γίνεται δυνατή για το συμφέρον της Εκκλησίας και του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

12 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε νέους μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, υποτροφίες, οι οποίες φέτος είναι δώδεκα, αντί για οκτώ πέρυσι.

«Φέτος, αντί για οκτώ υποτροφίες, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αρωγής των μεσσηνίων φοιτητών, αποφάσισε να δώσει δώδεκα, γιατί όπως καταλαβαίνετε εξαιτίας της κρίσης που διερχόμαστε όλοι, τα παιδιά βρίσκονταν σε μια δυσκολότερη κατάστασης και έπρεπε περισσότεροι να βοηθηθούν για να μπορέσουν να σπουδάσουν», ανέφερε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ο μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του μητροπολιτικού μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους. Το παρόν, έδωσε η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη -Αμανατίδη, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Πύλου-Νέστορος  Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής, ο υποδιοικητής της ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου συνταγματάρχης Δ. Αρβανίτης, εκπρόσωποι του 9ου  Σ.Π., του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων.

 

 

Leave a Reply