ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Καρτ ποστάλ της Χίσλοπ και η Πελοπόννησος

0

αλλα λογια

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ διαφήμιση που θα μπορούσε να προκύψει για την Πελοπόννησο είναι το βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ «Οι καρτ ποστάλ» (εκδόσεις Διόπτρα) που παρουσιάζεται απόψε στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου που μας έχει καλομάθει πλέον σε δημιουργικές δράσεις.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της θέσει η φίλτατη δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ άλλωστε είχαν βρεθεί μαζί στο πάνελ και πριν λίγα χρόνια στην παρουσίαση ενός άλλου βιβλίου της Χίσλοπ στο Costa Navarino.

ΓΝΩΣΤΗ στη χώρα μας από το βιβλίο της «Το νησί» που έγινε και σίριαλ με μεγάλη επιτυχία, στο βιβλίο που απόψε παρουσιάζεται, εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την ελληνολατρεία της, σημειωτέων επίσης ότι η ίδια μιλάει ελληνικά και διατηρεί σπίτι στην Αθήνα.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια θα μπορούσαν να μη θεωρηθούν αρκετά, ωστόσο το βιβλίο της «Οι καρτ ποστάλ» τα επιβεβαιώνει και μάλιστα με τον πλέον εγκωμιαστικό τρόπο.

ΜΕΣΑ στις σελίδες του βιβλίου της Χίσλοπ, η Πελοπόννησος αναδύεται πιο έντονα από κάθε άλλη φορά αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά της σαν ένα παλίμψηστο σε διαρκή και διαχρονική εξέλιξη.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σαν ένας ζωντανός τόπος γεμάτος ιστορίες και μύθους στο διάβα του χρόνου και από το χθες στο σήμερα και το κυριότερο χωρίς φολκλορίζουσες αποκλίσεις.

«ΟΙ ΚΑΡΤ ποστάλ» είναι Ελλάδα στην κάθε λέξη που αναφέρουν και αξίζει να προσεχθεί το βιβλίο αυτό απ’ όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ψυχή της Πελοποννήσου μακριά από τουριστικόπληκτες προσεγγίσεις που είναι πάντοτε επιδερμικές και ενίοτε ανούσιες.

ΣΤΙΣ καρτ ποστάλ της Χίσλοπ η Πελοπόννησος υπάρχει όπως μόνο τα μάτια της ψυχής μπορούν ν’ ανακαλύψουν και να διαβάσουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply