ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναπόφευκτος και στην περιφέρεια ο… θάνατος του εμποράκου, με λουκέτα σε καταστήματα!

0

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΤΩΣΕΙΣ Η ΚΙΝΗΣΗ

 

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ παραμένει η αγορά στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας, καθώς οι συνεχόμενες εκπτωτικές περίοδοι και οι προσφορές σε συνδυασμό με τις καλές τιμές που κάνουν στους καταναλωτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι περισσότεροι έμποροι, λειτουργούν μάλλον στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτήν για την οποία… υποτίθεται πως έχουν αποφασιστεί! Το μείζον ζήτημα αφορά στην ανέχεια του κόσμου ο όποιος δεν δύναται να κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε τις αγορές των άκρως απαραίτητων, ακόμη και όταν οι τιμές των προϊόντων, είναι πραγματικά δελεαστικές.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

lilian«Φέτος το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν καλύτερο από πέρυσι, όμως σ’ αυτό, συνέβαλαν οι πλημμύρες που έπληξαν την Καλαμάτα, στην οποία η κίνηση μετά, ήταν απελπιστική», ανέφερε μιλώντας στη «Φ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία εξήγησε γιατί, όπως πάρα πολλοί Σύλλογοι της χώρας, διαφωνεί με την καθιέρωση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων και πολλών προσφορών. «Βεβαίως, προσωπικά όπως και πάρα πολλοί συνάδελφοι, είμαι κατά των πολλών εκπτωτικών περιόδων, αλλά και των συνεχόμενων προσφορών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί τα χρήματα που περιμένουμε να  εισπράξουμε από τα καινούρια εμπορεύματα ώστε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά μας, δεν έρχονται, κι έτσι ποτέ όσα εισπράττουμε, δεν είναι αρκετά. Είμαστε υποχρεωμένοι όλο τον χρόνο να έχουμε εκπτώσεις και προσφορές, όμως τα αυξημένα έξοδα, έτσι, δεν μπορούν να καλυφθούν» δήλωσε η κα Ψηλάκη, η οποία περιέγραψε ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και στις εκπτώσεις, στην αγορά της Καλαμάτας. «Οι καταναλωτές, ακόμη και στα τρόφιμα, ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα, πόσο μάλλον στα είδη ένδυσης, υπόδησης ή στα κλινοσκεπάσματα». Μοναδική ελπίδα τώρα των εμπόρων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, είναι η εορταστική περίοδος που βρίσκεται προ των πυλών. «Πάντοτε ποντάρουμε στις γιορτές, αν και η οικονομική κατάσταση των καταναλωτών δεν είναι καλή, αλλά ακόμη και λίγα δώρα, μικρά, συμβολικά, θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάρουν και γι’ αυτό, σχεδόν συνεχίζουμε τις εκπτώσεις, κάνοντας καλύτερες τιμές», ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Καλαμάτας, η οποία αναφέρθηκε και στα τεράστια προβλήματα του κλάδου που λαμβάνουν όλο κα μεγαλύτερες διαστάσεις με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο. «Οι προμηθευτές απαιτούν μετά το 2012 να προκαταβάλουμε τα χρήματα για το εμπόρευμα, τα υψηλά ενοίκια είναι ακόμη γεγονός, η υπερφορολόγηση και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση μας πνίγουν στην κυριολεξία», ανέφερε η πρόεδρος του μεγαλύτερου Συλλόγου του νομού Μεσσηνίας, η οποία εκτίμησε απαντώντας σε ερώτημα της «Φ» ότι τα «λουκέτα» το χρόνο που έρχεται θα διπλασιαστούν. «Δεν υπάρχει δρόμος που να μην έχει τρία έστω, κενά μαγαζιά και ακόμη και εκείνοι που δεν κλείνουν, τα κρατούν με όποιο κόστος, λόγω της κατάστασης στην αγορά εργασίας, αφού δεν υπάρχουν εργοστάσια ή άλλες προοπτικές να βρουν δουλειά, μια  οποιαδήποτε θέση εργασίας», δήλωσε με νόημα η Λίλιαν Ψηλάκη.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ίδιο το σκηνικό και στη Μεσσήνη, με την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών στο… ναδίρ και τους εμπόρους σε απόγνωση. «Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, με τους πελάτες να τις εκμεταλλεύονται όσο μπορούν, λόγω της ανέχειας. Η διαφορά σε σχέση με την περίοδο προ των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ήταν πολύ μικρή», δήλωσε ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Παναγιώτης Γιαννακόπουλος. «Για να επιβιώσουμε κάνουμε εκπτώσεις όλον τον χρόνο, άρα εγώ δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης αυτού του μέτρου, καθώς δεν έχει οφέλη στην πραγματικότητα, ίσα – ίσα», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του την αντίθεσή του στην επιβολή αυτής της περιόδου. «Περιμένουμε τις γιορτές και αισιοδοξούμε να πάμε καλά, καθώς μόνο αυτό έχει απομείνει και φυσικά, την κανονική περίοδο των εκπτώσεων, καθώς τότε συνήθως, οι περισσότεροι καταναλωτές, κάνουν τις αγορές τους. Βέβαια, ακόμη και τότε, κοιτάζουν να πάρουν τα απολύτως απαραίτητα, ζητούν ακόμη και από τις τιμές των εκπτώσεων, νέες εκπτώσεις», ανέφερε ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης μιλώντας στη «Φ», εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του και ζητώντας από την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply