ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανασχηματισμός και… Ομπάμα καθυστέρησαν την παράδοση του Περιμετρικού της Καλαμάτας!

0

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ή ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ της εβδομάδας ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο Περιμετρικός της Καλαμάτας, το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα, μήκους 11,5 χιλιομέτρων.

Στην τελετή των εγκαινίων γίνεται προσπάθεια να έρθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε κάθε περίπτωση ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών, που διασώθηκε στον ανασχηματισμό Χρήστο Σπίρτζη.
Σύμφωνα με τον Δήμο οι εργασίες στον περιμετρικό και κυρίως από κόμβο Αγιάννας, στο σημείο όπου και έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατασκευή και ανατολικά, εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς.

Η παράδοση του έργου αφορά στους τρεις ανισόπεδους κόμβους, ο πρώτος, αυτός της Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας βρίσκεται στην περιοχή του εργοστασίου «Καρέλια» και αφορά στη σύνδεσή του με την Οδό Αθηνών, ο δεύτερος, είναι αυτός στη Λεΐκων για τη σύνδεση με την ομώνυμη περιοχή και ο τρίτος Ανισόπεδος Κόμβος, είναι αυτός του Νέδοντα που συνδέει την περιοχή με το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, μέσω της οδού Αρτέμιδος.
Η Περιμετρική Οδός της Καλαμάτας, αποτελεί το τελευταίο τμήμα του πρώτου απόλυτα λειτουργικού αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας, με τους επόμενους να… λαμβάνουν τη σκυτάλη του χρόνου! Πρόκειται για έναν δρόμο εφάμιλλο του τεράστιου έργου της Αττικής Οδού, καθώς είναι πλήρως ανισοπεδοποιημένος και έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Η λειτουργία του δρόμου αυτού, θα φέρει μεγάλες αλλαγές και στην κυκλοφοριακή κίνηση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αποσυμφωρόντας το κέντρο, ενώ θα διευκολύνει την κυκλοφορία προς τη Μάνη, καθιστώντας τη διέλευση ευκολότερη και σίγουρα περισσότερο ασφαλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παράδοση του έργου, πέφτει η αυλαία στο Κόρινθος-Τρίπολη – Καλαμάτα, μήκους περίπου 200 χλμ μαζί με τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο εξ ολοκλήρου «ελληνικών συμφερόντων». Επίσης, στα τέλη του μήνα γίνεται προσπάθεια να παραδοθεί ακόμη ένα κομμάτι της Πελοποννήσου, αυτή την φορά στην Ολυμπία Οδό, το Κιάτο – Ξυλόκαστρο, ενώ τα υπόλοιπα προγραμματίζονται για τον Μάρτιο του 2017.

Γ.Α.

Leave a Reply