ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Αιγαίο και τα ψάρια του…

0

αλλα λογια

ΑΠΟ τον Πάνο Μαραγκό ένα ακόμα εύστοχο σκίτσο, αυτή τη φορά με αφορμή το πρόσφατο παραλήρημα του Ερντογάν που στο σκίτσο απεικονίζεται να ρίχνει τη σπασμένη προτομή του Κεμάλ στη θάλασσα του Αιγαίου, έχοντας στους λαιμούς και των δύο θηλιές.

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια ο Ερντογάν ρίχνοντας στη θάλασσα του Αιγαίου τον Κεμάλ πέφτει κι αυτός μαζί του στο βυθό όπου σουλατσάρουν ψάρια, στα οποία παρεμπιπτόντως ανήκει το Αιγαίο σε πείσμα όσων έχουν αντίθετη άποψη. Και του Ερντογάν βεβαίως που σε αυτή την άποψη προφανώς θα βγάζει φλύκταινες.

ΤΕΛΙΚΑ τι υπονοεί ο ευφάνταστος σκιτσογράφος με το σκίτσο του;

ΜΗΠΩΣ ότι ο Ερντογάν «γκρεμίζει» τον Κεμάλ και γκρεμίζεται και ο ίδιος μαζί του;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν φαίνεται να είναι εύκολη και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν ανοίγει μέτωπα προς κάθε πλευρά που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

ΓΙΑΤΙ κάνει ό,τι κάνει σε αυτή τη χρονική στιγμή, ασχολείται σε άρθρα του, που δημοσιεύονται στη «ΦΩΝΗ» τις τελευταίες μέρες ο γνωστός δικηγόρος, που και άλλοτε έχει δημοσιεύσει κείμενά του η εφημερίδα, Δημήτρης  Τσούγκος, ο οποίος εκτενώς ασχολείται με τα Ερντογανικά κατορθώματα που ο Ερντογάν προσπαθεί να εξάγει προς την Ελλάδα, για να εκτονώσει την εσωτερική κρίση στην Τουρκία.

ΚΙ ΕΝΩ .όλα αυτά αναλύονται ήδη εκτενώς από πολλούς ειδήμονες και μη, έρχεται το σκίτσο που σήμερα κοσμεί τη στήλη να επιβεβαιώσει πως πολλές φορές κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν με λίγα λόγια.

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ δεν είναι απλώς χιουμοριστικό αλλά ακτινογραφεί πλήρως το σκηνικό που πάει να δημιουργηθεί.

ΜΗΠΩΣ τελικά ο Ερντογάν προσπαθώντας να απαλλαγεί από τον Κεμάλ και τη διαχρονική επιρροή του στην Τουρκία, παρασύρεται και ο ίδιος στο βυθό;

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ πάντως ήταν και είναι ελληνικό και σε αυτό συμφωνούν και τα ψάρια του.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply