ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκαν τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Βλαχόπουλο και τη Μεθώνη

0

 

ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ πολλών ετών έγινε πραγματικότητα πρόσφατα για τον δήμο Πύλου – Νέστορος, καθώς ολοκληρώθηκαν τα δύο νέα περιφερειακά ιατρεία στο Βλαχόπουλο και τη Μεθώνη, τα οποία εγκαινιάσθηκαν χθες. Τα δύο ιατρεία είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου στην προγραμματική περίοδο που αφορούσε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και στεγάζονται σε σύγχρονα κτίρια, με καινούργιο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

iatria

Τα εγκαίνια, τέλεσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μιλιτιάδης Ζαμπάρας, μαζί με τους πρώην δημάρχους Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή και Παπαφλέσσα Περικλή Ψώνη. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά, για τις δύο σύγχρονες δομές πρωτοβάθμιας Υγείας. «Ο Δήμος είναι και θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αναβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας πρωτοβάθμιας Υγείας. Για μας η Υγεία των πολιτών και οι συνθήκες περίθαλψης οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή μας και η βελτίωση αυτών είναι προτεραιότητα μας», ανέφερε ο κ. Καφαντάρης. Στο θέμα, αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος έκανε λόγο για αναβάθμιση των δομών Υγείας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την παράδοση των δομών υγείας στον Άγιο Νικόλαο, στη Μεσσήνη και την Πύλο, παραδίδει νέες και σύγχρονες δομές Υγείας, όμως δεν αρκούν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Τατούλης, «απαιτείται στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνουν την αποστολή τους».

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια πολιτική θέση της Περιφερειακής αρχής ότι οι ευθύνη εποπτείας των δομών υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα ολοκλήρωσης του Καλλικράτη και ότι θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη των αιρετών Περιφερειών. «Στόχος μας είναι να εντάξουμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 έργο για τη στελέχωση των δομών Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ακολούθως ο περιφερειάρχης και εξέφρασε τη βούληση της περιφερειακής αρχής να προμηθευτεί κινητές μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος, ότι στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των δομών Υγείας ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα παραδίδεται και το σημαντικό έργο που υλοποιείται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

 

Leave a Reply