ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασιδιάρης και Παναγιώταρος σε δίκη για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2013

0

ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΣΕ ΔΙΚΗ παραπέμπονται για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το Σεπτέμβριο του 2013 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Οι δύο βουλευτές καλούνται να δικαστούν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας με την κατηγορία της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Τα επεισόδια στο Μελιγαλά στις 15 Σεπτεμβρίου του 2013, τα οποία προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, που συμμετείχε στον ένστολο τάγμα των Χρυσαυγιτών στο Μελιγαλά, είχαν απασχολήσει τον Πανελλήνιο και τον τοπικό Τύπο.

Η «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» 16 Σεπτεμβρίου και η «ΦΩΝΗ» της 17 του ίδιου μήνα έδωσαν με πρωτοσέλιδά τους τη διάσταση των επεισοδίων, παρουσιάζοντας όλες τις απόψεις και όλες τις δηλώσεις καθώς και με πρωτοσέλιδο στις 21 Σεπτεμβρίου του 2013 μετά την έρευνα σε πανελλαδική κλίμακα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η παράθεση των πρωτοσέλιδων δίνει το κλίμα της εποχής που δυναμιτίστηκε από τα επεισόδια στο Μελιγαλά για τα οποία είχε διαταχθεί προκαταρκτικά εξέταση τον εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτριο Σταύρου.

Για τα επεισόδια είχε τότε προβεί σε δηλώσεις και αργότερα κλήθηκε να καταθέσει και ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο οποίος και καλείται να καταθέσει μεταξύ των μαρτύρων στη δίκη της 28ης Απριλίου 2017.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ

Τα επεισόδια της 15ης Σεπτεμβρίου το 2013 περιγράφει με ενέργεια το ρεπορτάζ της «ΦΩΝΗΣ» την επομένη. Γράφαμε τότε:

«Σε στρατιωτική παράταξη και με παραγγέλματα που ανέβαζαν την ένταση, δίνοντας εμφυλοπολεμικές διαστάσεις, η Χρυσή Αυγή με περισσότερα από 1.000 στελέχη της από όλη την επικράτεια (πούλμαν από διάφορες περιοχές) έδωσε το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων στην Πηγάδα. Το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρουσίας είχε ο «συνταγματάρχης», βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης!

kassidiaris-panagiotarosΤο σκηνικό μίσους και κραυγών διαμορφώθηκε για αρκετή ώρα στον χώρο με συνθήματα όπως «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά» και «προδότες μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει». Το ποια συνθήματα θα ακούγονταν τα φώναζε με την ντουντούκα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Επειδή όμως τα συνθήματα δεν ήταν αρκετά, ακούστηκαν και πολλά «γαλλικά» με υβριστικό περιεχόμενο κατά του πρωθυπουργού, του δημάρχου Οιχαλίας και των κομμάτων.

Εκτός από τους αυτούς βουλευτές, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Πελοποννήσου Δημήτρης Κουκούτσης (Μεσσηνίας), Μιχάλης Αρβανίτης (Αχαΐας) και Ευστάθιος Μπούκουρας (Κορίνθου) καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παπάς.

Εδώ και χρόνια, το μνημόσυνο τελούν οι συγγενείς των θυμάτων και πάντα ήταν μια σεμνή τελετή στην μνήμη τους, ακόμα και όταν συμμετείχαν χρυσαυγίτες, που περιορίζονταν σε δύο τρία συνθήματα. Υπήρξαν αντιδράσεις και τότε οι διαμαρτυρόμενοι λοιδορήθηκαν και υβρίστηκαν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούσαν τα απίστευτα σκηνικά, βρισιών, εντάσεων, συνθημάτων και… σωματικής δύναμης και μιλούσαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνουν ξανά αυτά.

Μετά τον προπηλακισμό του από τον Ηλία Παναγιώταρο, τόσο ο δήμαρχος Οιχαλίας και άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής αποχώρησαν, μαζί και οι εκπρόσωποι συγγενών των θυμάτων με επικεφαλής τον Χρήστο Μπένο.

Μάλιστα ο τελευταίος μιλώντας  στο Best έκανε λόγο για βεβήλωση της εκδήλωσης και της μνήμης των θυμάτων και δήλωσε ότι θα σκεφτούν εκ νέου για το περιεχόμενο του μνημοσύνου τα επόμενα χρόνια».

 

 

Φωτορεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply