ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου στην 23ης Μαρτίου

0

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

 

ΟΠΩΣ κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που πραγματοποιούνται και στην Καλαμάτα, είναι δύο διαφορετικές. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου από το ΠΑΜΕ, Σωματεία και τοπικούς φορείς, απευθύνουν μεταξύ άλλων κάλεσμα συμμετοχής σπουδαστές του ΤΕΙ και ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Στην ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές, χαιρετίζουν τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας,  που ένωσαν τις φωνές τους στις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στις 3 Νοεμβρίου και επισημαίνουν πως συνεχίζουν τον αγώνα τους. «Μαζί με τον λαό μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί! Κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ, ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα μας!!! Τσακίζουν το δικαίωμά μας στη δουλειά! Απελευθερώνουν τις απολύσεις στο 10%,  μειώνουν και άλλο των άθλιο κατώτερο μισθό των 586 ευρώ εμφανίζοντας τον «υποκατώτερο μισθό» για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ενισχύουν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις μειώνοντας έτσι και άλλο τον μέσο μισθό. Επεκτείνουν  τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.  Φορτώνουν νέα  δυσβάσταχτα βάρη στις οικογένειές μας! Καταργούν όσα επιδόματα έχουν μείνει, ακόμα και αυτό των 1000 ευρώ που είναι για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειες τους. Μειώνουν και άλλο τις σημερινές συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Φτάνουν το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8600! Παίρνουν μέτρα να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα! Δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ αουτ στους αγώνες των εργαζομένων. Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό η κυβέρνηση γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση παλιών και νέων μέτρων,  ώστε να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η κοροϊδία της Κυβέρνησης για την «δίκαιη ανάπτυξη» δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα! Οι οικογένειες μας πληρώνουν 1.5 δισ το χρόνο για τις σπουδές μας! Λεφτά για εργαστηριακό εξοπλισμό, σημειώσεις και συγγράμματα, νοίκια και λογαριασμούς. Γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Οι σπουδές μας υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα! Ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί πάνω από 1660 καθηγητές! Παράλληλα με βάση το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ, απαγορεύουν την πρόσληψη καθηγητών! Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάργηση ή συγχώνευση μαθημάτων, εργαστηρίων μέχρι και δημιουργία κοινών τμημάτων που μας αναγκάζει να μη χωράμε μέσα στα αμφιθέατρα! Φέτος μόνο μένουν έξω από τις σχολές τους πάνω από 7.000 μετεγγραφέντες φοιτητές σε σύνολο 12.000, ενώ ακόμα και όσοι πήραν τη μετεγγραφή κινδυνεύουν να χάσουν το 1ο εξάμηνο!

 Το 33% των αποφοίτων είναι άνεργοι, ενώ οι μισθωτοί επιστήμονες με μπλοκάκι θα πληρώνουν τα 2/3 του μισθού τους σε ασφάλιση και φόρους! Την ίδια ώρα, μοιράζουν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, ανακεφαλοποιούν τις τράπεζες, δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, χαρίζουν το επίδομα ανεργίας στα αφεντικά. Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας  για να αυγατίσουνε τα κέρδη των μονοπωλίων! Ανάπτυξη για τους φοιτητές σημαίνει μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους, πτυχία που θα εξασφαλίζουν όλη την απαραίτητη γνώση ώστε να είμαστε ολοκληρωμένοι επιστήμονες και θα αποτελούν την μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Για αυτήν την ανάπτυξη παλεύουμε! Σε αυτόν τον αγώνα αξίζει να πάρει θέση ο κάθε φοιτητής που αγωνία, προβληματίζεται για τις σπουδές και το μέλλον του. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα δίνουμε απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει ότι «όλα πάνε καλά» και να περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις για να δούμε φως στο τούνελ», επισημαίνουν και καλούν για συμμετοχή στην κινητοποίηση, τονίζοντας ότι «ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν!»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το δικό τους μήνυμα σε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, απηύθυνε και ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας. «Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν! Παλεύουμε για το δικαίωμα μας στη δουλειά και τη ζωή! Διεκδικούμε απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλες τις γυναίκες! Καμία εργαζόμενη με μισθό μικρότερο του 751. Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι. Αν δεν τους σταματήσουμε δε θα σταματήσουν!», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας.  

 

 

Leave a Reply