ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκηνές… απείρου κάλλους προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

0

«ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ»ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

 

  • ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ»
  • Ν. ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΧΘΕΣ το βράδυ ολοκληρώθηκε τελικά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η οποία διεκόπη την περασμένη Δευτέρα ύστερα από την εκτός ορίων ένταση που επικράτησε με αφορμή τρία έργα του ΕΣΠΑ. Ο λόγος για τη δεύτερη φάση της βελτίωσης του  δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, τον επαρχιακό δρόμο Σκούρα – Γεράκι και τη διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου Βέλο – Στιμάγκα – Νεμέα. Και τα τρία έργα ήρθαν στο Σώμα για δώσει έγκριση υποβολής τους για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 – 2020, με το πρώτο από αυτά να… ρίχνει το περισσότερο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης, κυρίως για λόγους καθυστέρησης, αλλά και τον τρόπο δημοπράτησης. 

Έντονα αντέδρασε ο συνδυασμός του Νίκου Γόντικα που πρόσκειται στο ΚΚΕ αλλά και αυτός του Νίκου Πατσαρίνου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο, υπερψήφισε.

Χθες, στην εξ αναβολής συνεδρίαση η ένταση είχε καταλαγιάσει ωστόσο, στο πλαίσιο αυτής της απίστευτης κόντρας, Τατούλης και Πατσαρίνος, τοποθετήθηκαν δημόσια και ανακοινώσεις. Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως «κωλοτούμπα» τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, όπως επισημαίνει, «ενώ συστηματικά ονομάτιζαν «αμαρτωλό έργο» το δρόμο Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, το υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020». Ο κ. Τατούλης προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, κατηγόρησε τον Συνδυασμό για πολιτική ασυνέπεια. «Πρόκειται για στάση πολιτικά πλήρως ασυνεπή τόσο ως προς την προσωπική τους πολιτική ιδεοληψία, όσο και απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες, καθώς μέχρι σήμερα ήταν συλλήβδην αρνητικοί σε όλα τα έργα που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα ωστόσο, κάτω από την πίεση της απόρριψής τους από τους πολίτες αλλάζουν ριζικά τη θέση τους, όχι όμως τη λαϊκίστικη και επικίνδυνη ρητορική τους», ανέφερε ο κ. Τατούλης. «Η έξυπνη διαχείριση του προηγούμενου και του νέου προγράμματός μας, όπως επίσης και η ορθολογική και διορατική διοίκηση του έργου από την Περιφερειακή Αρχή, μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε έναν από τους κρισιμότερους οδικούς άξονες της Νότιας Λακωνίας και της Μάνης στο σύνολό του, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικούς πόρους για νέα έργα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ανατρέπουμε με την πολιτική μας και τα έργα μας τον αποκλεισμό μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιοχής»,  ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικό ρεαλισμό της πολιτικής που εφαρμόζει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, «απορρίπτουμε ωστόσο την ευμετάβλητη και ασταθή πολιτική συμπεριφορά της «κωλοτούμπας», που υπαγορεύεται από τα πρόσκαιρα, ιδιοτελή, μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα», ανέφερε ο περιφερειάρχης. 

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Άμεση ωστόσο, ήταν η αντίδραση του κ. Πατσαρίνου ο οποίος κατηγόρησε  τον κ. Τατούλη ότι «τίναξε στον αέρα» τη συνεδρίαση.

«Αιτία, ήταν η προσπάθειά μας, για άλλη μια φορά, να ενημερωθούμε συντεταγμένα για το σύνολο των  έργων της Περιφέρειας που αφορά στο ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και για τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Να υπογραμμίσουμε ότι από την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς ζητάμε να ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας για τον κατάλογο των έργων του ΕΣΠΑ. Είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση από την Περιφερειακή Αρχή ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και θα υπήρχε σαφής εικόνα της εξέλιξης των έργων θα είχαμε ενημέρωση. Τελειώνει ο Νοέμβριος και μ’ αφορμή ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προτάθηκαν αποσπασματικά για ένταξη 3 έργα επαναλάβαμε το αίτημά μας, το οποίο στήριξε όλη η δημοκρατική αντιπολίτευση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατσαρίνος. Ο οποίος κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή ότι προκάλεσε επίτηδες την απίστευτη ένταση. «Αντί να απαντήσει στο κοινό αίτημά μας, προέβη στη γνωστή μέθοδό του, δημιουργώντας ένταση, βρίζοντας, προσβάλλοντας, λέγοντας ψέματα και αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για Περιφερειακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, που δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα μας. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην αντέξει και να διακόψει τη συνεδρίαση. Αν και έχουμε υποδείξει πολλές φορές στον κ. Τατούλη ότι σαν επικεφαλής της Περιφέρειας πρέπει να συνθέτει και να εκφράζει, ει δυνατόν, όλες τις απόψεις και τις αγωνίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρωταγωνιστεί στο δρόμο της πόλωσης και της έντασης υποτιμώντας και ευτελίζοντας την διαφορετική άποψη. Πιστεύουμε ότι είναι έκθετος με πάρα πολλές δράσεις και έργα του και έχει επιλέξει αυτή τη μορφή «φυγής» και απόδρασης», τονίζει ο κ. Πατσαρίνος. Τέλος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» επισημαίνει πως «από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούμε στενά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας την πορεία των έργων και στεκόμαστε κριτικά άλλοτε στηρίζοντας και άλλοτε καταψηφίζοντας. Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων της Περιφέρειας είναι μικρά και μεσαία και γίνονται αποσπασματικά και τμηματικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ακραία, ακατανόητη και απαράδεκτη στάση του που συνοδεύτηκε με τη δήλωση ότι «είμαστε απόλυτα αρνητικοί στα μεγάλα έργα» έγινε όταν στο συγκεκριμένο έργο (15ο θέμα) δηλώσαμε θετικοί με παρατηρήσεις στην εισήγηση για να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Τον καλούμε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο του για το καλό της Περιφέρειας γιατί διαφορετικά «ανοίγει» δρόμους που δεν τιμούν κανέναν και ιδιαίτερα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Πατσαρίνος.

 

Leave a Reply