ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ- ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

0

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ως το τέλος του έτους, έχουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς ολοκληρώνονται οι δασικοί χάρτες του μεγαλύτερου τμήματος της Πελοποννήσου και της Κέρκυρας, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης των προϊσταμένων των υπηρεσιών δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, τη Δευτέρα 14/11. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπό την προεδρία του γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύση Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Αντώνη Κανταρτζόπουλου. 

Σημειώνεται σύμφωνα με ανακοίνωση ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις και ενστάσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη, εντός χρονικού διαστήματος δύο έως τριών μηνών, ανάλογα με την περίπτωση, από την ημέρα της δημοσίευσης τους από την ΕΚΧΑ. Η ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών θεωρείται πολύ σημαντική αφού οριοθετείται και καταγράφεται με διαφάνεια τι είναι δάσος και δασική έκταση, θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση και διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. 

ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ!

Ωστόσο άγνωστο είναι τι θα γίνει με το κτηματολόγιο καθώς μέχρι σήμερα ήδη έχουν μόνο μερικές πόλεις της Πελοποννήσου όπως ο Πύργος, η Τρίπολη και η Καλαμάτα που ετοιμάζεται, αλλά όχι άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Χωρίς δασικούς χάρτες και κτηματολόγιο δεν μπορεί να προχωρήσει η ανάπτυξη. Θυμίζουμε ότι Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες ΔΕΝ διαθέτει καν ο Κυπαρισσιακός κόλπος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προεδρικό διάταγμα για την δόμηση στην περιοχή. Να πούμε μόνο ότι Κτηματολόγιο διαθέτουν γειτονικές χώρες όπως για παράδειγμα η Αλβανία…..Είπατε τίποτα; ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

554 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply