Αγωνία για την περιπέτεια της υγείας του Θανάση Πλεύρη

Κρίσιμη, αλλά σταθερή, είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή, Θανάση Πλεύρη, ο οποίος νοσηλεύεται με σήψη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο χρόνος που περνάει στην Εντατική ο ασθενής χωρίς να επιδεινώνεται η υγεία του, αποτιμάται ως κέρδος για τον οργανισμό του. Ο κ. Πλεύρης εισήχθη το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με εικόνα σήψης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες όταν ο πρώην βουλευτής υποβλήθηκε σε μια απλή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει κιρσούς από τα πόδια του. Ύστερα, φέρεται να προκλήθηκαν αιματώματα στα σημεία όπου είχε γίνει η επέμβαση τα οποία μολύνθηκαν από κάποιο μικρόβιο, άγνωστο ακόμη αν ήταν ενδονοσοκομείακό ή όταν ήρε εξιτήριο. 

Τραγική δε ειρωνεία, αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Πλέυρης ως δικηγόρος ειδικεύεται στο Ποινικό, αλλά και Ιατρικό Δίκαιο και έχει δημοσιεύσει πολλά συγγράμματα, όπως αυτό για την «Ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη» και την «Επιρροή του Όρκου του Ιπποκράτη στη Σύγχρονη Βιοηθική».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Ιατρικό πριν από δύο ημέρες αναφέρει μεταξύ α΄΄αλων: «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

 

99 Συνολικές προβολές, 5 Σήμερα

Leave a Reply