Η ταινία «Grand Hotel» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Grand Hotel» σε σκηνοθεσία Edmund Goulding, με τους παίζουν: Greta Garbo, John Barrymore, Joan Crawford θα προβάλει σήμερα στις 9.30 μ.μ. ((οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15), στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Μεσοπόλεμος, Βερολίνο, Ξενοδοχείο Γκραντ Οτέλ.  “Κόσμος έρχεται, κόσμος φεύγει, τίποτα ποτέ δε συμβαίνει…” παρατηρεί  ο γιατρός Ότενσλαγκ (Λιούις Στόουν) στην αρχή και το τέλος της ταινίας. Κι όμως αυτή τη φορά κάτι συμβαίνει, καθώς οι μοίρες ανθρώπων με διαφορετικές ιστορίες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις διασταυρώνονται μέχρι την τελική κορύφωση. Μια διάσημη μπαλαρίνα στο τέλος της καριέρας της, ένας γοητευτικός αλλά χρεωκοπημένος βαρόνος, μια φιλόδοξη στενογράφος, ένας βαριά άρρωστος λογιστής και ένας σκληροτράχηλος εργοστασιάρχης, συναντώνται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και οι προσωπικές ιστορίες τους γίνονται μία.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Βίκι Μπάουμ “Menschen im Hotel”, το Grand Hotel αποτελεί το πρώτο δείγμα σπονδυλωτής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου. Παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστούν τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, οι σκηνές είναι τόσο ομοιόμορφα δομημένες και ο χρόνος τόσο ισομερώς καταμερισμένος, που όλοι έχουν τη θέση τους και κανένας δεν κλέβει την παράσταση από τον άλλον. Μάλιστα η συνταγή αυτή των σπονδυλωτών ταινιών με συνάθροιση πολλών αστέρων είχε μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του ΄60 και ονομάστηκε «the Grand Hotel formula».

Το Γκραντ Οτέλ είναι η μοναδική ταινία στην ιστορία των Όσκαρ  που έλαβε μόνο μία υποψηφιότητα και την κέρδισε, αυτή της καλύτερης ταινίας.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

54 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply