Με δύο διαφορετικές εκδηλώσεις τιμήθηκε η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις τιμήθηκε στην Καλαμάτα η 43η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην πρώτη που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και συλλόγων, με τις αναφορές όλων να επικεντρώνονται στο επίκαιρο του βασικού συνθήματος της εξέγερσης «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Ομιλίες πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με αμήχανη τη στιγμή όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Μωριά, Δονάτος Νίκου. Η εκδήλωση αυτή, ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

foithththth
Μισή ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου η συγκέντρωση και πορεία φορέων, συλλόγων και πολιτών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Ανάμεσά  τους, φοιτητές του ΤΕΙ, μέλη του Συλλόγου Γυναικών και μέλη του ΠΑΜΕ, με τα συνθήματα κατά της χούντας και υπέρ της ελευθερίας σε όλες της, τις εκφάνσεις, να κυριαρχούν. Στη συγκέντρωση αυτή, μίλησε ο σπουδαστής του ΤΕΙ Κώστας Τσιώτσιος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για όσα πάλεψαν και οι εξεγερμένοι στο Πολυτεχνείο, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.

43 Συνολικές προβολές, 5 Σήμερα

Leave a Reply