Η Καλαμάτα τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με δύο συγκεντρώσεις!

 

ΔΥΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ  και συνθήματα υπέρ των εργατικών αγώνων, υπέρ της ελευθερίας και κατά της χούντας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ στην Καλαμάτα οι κινητοποιήσεις για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΣΤΗΝ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  • Στην πλατεία 23ηςΜάρτη συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των επιτροπών αγώνα σπουδαστών του ΤΕΙ Καλαμάτας, Σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και της Ένωσης Γυναικών Καλαμάτας, ενώ στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην οποία επίσης συμμετείχαν Σωματεία, η Λαϊκή Ενότητα, η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Στη συγκέντρωση της πλατείας 23ης Μάρτη μίλησε ο σπουδαστής του ΤΕΙ Κωνσταντίνος Τσιώτσιος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για όσα αγωνίστηκαν οι εξεγερμένοι στο Πολυτεχνείο, για την εργατική εξουσία και κατά των οργανισμών που προασπίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας μίλησαν ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης. Μίλησαν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Μωριά, Δονάτος Νίκου. Τέλος μίλησε ο σύμβουλος φυσικών επιστημών Κωνσταντίνος Τρικόλας. Ακολούθησε επίσης πορεία σε δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, από το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης, ήταν «Η μόνη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η Πρεσβεία των Αμερικανών».
 

Φωτορεπορτάζ από Kalamatajournal.gr

 

Φωτορεπορτάζ

49 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply