Σεμινάριο με τραγούδια του Schubert από την Κατερίνα Βουρνάζου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο συναυλιών μουσικής Δωματίου «Μουσικές του Κόσμου». Είναι ένας κύκλος που συνδέει μουσικές διαφόρων πολιτισμών και εποχών και συνομιλεί δημιουργικά με πλήθος διαφορετικών μουσικών.

Στο πλαίσιο των «Μουσικών του Κόσμου», η πιανίστα και παιδαγωγός Κατερίνα Βουρνάζου θα διδάξει σε τραγουδιστές και πιανίστες του Ωδείου, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συνεργάζονται στην απόδοση της απαιτητικής και γοητευτικής φόρμας του Lied, που τόσο ώριμα, μεστά και ποιητικά υπηρέτησε ο Franz Schubert. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή.
Επίσης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί Καλλιτεχνικό Καφενείο στο πλαίσιο του σεμιναρίου Lied της Κατερίνας Βουρνάζου, με τίτλο «Όταν ο πιανίστας συνάντα τον τραγουδιστή».

Συνοδοιπόροι της σε αυτή τη βραδιά θα είναι η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, η Κατερίνα Παλαιολόγου, η Μαρία Παπαπετροπούλου και ο Στάθης Γυφτάκης, που θα παρουσιάσουν τραγούδια του Schubert και θα μιλήσουν για το γερμανικό Lied.  Ταυτόχρονα, μαθητές του σεμιναρίου -που θα προηγηθεί- θα παρουσιάσουν επιλεγμένα Lied του Franz Schubert.

  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

47 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply