Στην κυκλοφορία σήμερα ο Περιμετρικός, χωρίς… εγκαίνια, τα οποία θα κάνει ο Τσίπρας με την ολοκλήρωση!

ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

 

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ δίνονται σήμερα οι τρεις ανισόπεδοι κόμβοι του Περιμετρικού της Καλαμάτας, ενός έργου σπουδαίας σημασίας, που αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή. 

Τον πολύ σημαντικό αυτό δρόμο, θα δώσει στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος όμως δεν θα κόψει κορδέλα, καθώς γι’ αυτόν τον σκοπό θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν αυτό, θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Μαζί με τον κ. Σπίρτζη στην Καλαμάτα θα βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι οποίοι στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφθούν για επιθεώρηση τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, στην έξοδο του περιμετρικού προς κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, 300 μέτρα προ της γέφυρας του Νέδοντα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν και το αντιπλημμυρικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας» και αργότερα θα μεταβούν στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Στο θέμα της ολοκλήρωσης του Περιμετρικού, αναφέρθηκε χθες στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου γραφείου της ΝΟΔΕ της ΝΔ, όπου και συμμετείχε, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Πρέπει να τελειώσει αυτή υπόθεση. Αυτό, θεμελιώθηκε το 2012. Ήρθα δύο φορές και μάλιστα και ως πρωθυπουργός, το 2014 οπότε και είχε τελειώσει η γέφυρα, βγήκαν αυτοί κυβέρνηση και επί ενάμισι χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Αυτό είναι αδιανόητο! Εύχομαι να κάνουν τα εγκαίνια έστω και μισά – μισά, όπως πάνε να τα κάνουνε, αλλά εν πάση περιπτώσει, ας τελειώνει η υπόθεση αυτού του δρόμου. Το έχει ανάγκη η Καλαμάτα, η οποία πραγματικά, με την ύπαρξη αυτού του Περιμετρικού, θα ανακουφιστεί και θα υπάρχει η δυνατότητα να έρχεται κανείς πιο άνετα σε μια πόλη, η οποία και μεγαλώνει και ομορφαίνει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο μεταξύ χθες, βρέθηκαν στην Καλαμάτα, στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, με επικεφαλής του κλιμακίου τον Enrico Grassi, συνοδευόμενα από στελέχη του υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής το Γιάννη Καρνέση, διευθυντή της ΕΥΔΕ, που είναι αρμόδια για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου. Η ειδική επιτροπή, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με τον κλάδο Λεύκτρου – Σπάρτης. Επί τάπητος, βρέθηκαν οι επιπτώσεις της λειτουργίας του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής που εξυπηρετεί και η ικανοποίηση των πολιτών και των αρχών των περιοχών που εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο.

Γ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ: ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ

 Αναφερόμενος στην ομάδα των ελεγκτών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επισκέφθηκε τον δρόμο ο Γιάννης Καρνέσης, εκτίμησε ότι έμεινε ικανοποιημένη. «Είδαν την κατασκευή και έδειξαν ευχαριστημένοι από το επίπεδο ποιότητας της κατασκευής, ενώ θα επισκεφθούν και την Ολυμπία Οδό, ώστε να ετοιμάσου το πόρισμά του για την χρησιμότητα των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Καρνέσης και συνέχισε. «Ελέγχουν όλη τη διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης από την αρχή μέχρι το τέλος, ενόψει της παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων, όπως και της Ολυμπίας Οδού η οποία θα δοθεί σε δύο φάσεις, η μια τον Μάρτιο για τον κυρίως αυτοκινητόδρομο και η άλλη τον Αύγουστο που θα αφορά στα συνωδά έργα». Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες και, απαντώντας στις ερωτήσεις των στελεχών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή, επιζητούσαν τον αυτοκινητόδρομο ήδη από τη δεκαετία του ΄50, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές συνέπειες του έργου στον τόπο μας. Επίσης, έκανε λόγο για τις αρνητικές απόψεις – ζητήματα όσον αφορά στο έργο, επισημαίνοντας πως η γενική εικόνα παραμένει θετική σχετικά με ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή. Εξέφρασε, επίσης, τη θετική άποψη που έχει για την κατασκευή έργων με ΣΔΙΤ, ενώ εκτίμησε πως είναι σημαντική η σύνδεση της Καλαμάτας με τη δυτική Πελοπόννησο, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να κατασκευασθεί ο άξονας Τσακώνα – Πύργος – Πάτρα.

 

 

117 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply