ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εικόνες καταστροφής στην Ηλεία όπου η δακοπροσβολή έπληξε τη μισή παραγωγή

0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ

Κώστας Μητρόπουλος. Επισκέφθηκε περιοχές όπως η Νέα Φιγαλεία, η Κρέστενα, η Ζαχάρω αλλά και σε Βρίνα, Κακόβατο, Γιαννιτσοχώρι κτλ ,όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες αλλά και παραγωγούς σχετικά με τα προβλήματα της ελιάς για την φετινή ελαιοκομική σεζόν αλλά και για το πως αυτά θα ελαχιστοποιηθούν για την επόμενη ελαιοκομική σεζόν.

Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η προσβολή της ελιάς από το δάκο και η μείωση της παραγωγής για τη φετινή σεζόν τουλάχιστον στο 50%. Μεγάλη η ζημιά για τους παραγωγούς, που ανέφεραν στον κ.Μητρόπουλο πως στην τωρινή ελαιοκομική περίοδο έχουν χαθεί τόνοι καρπού και ελαιόλαδου στο έδαφος από τον δάκο αλλά και από τις καιρικές συνθήκες που δεν βοήθησαν την ελιά στην ανάπτυξή της.

Από την μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως η Περιφέρεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης θέλουν να έρθουν πιο κοντά στον αγρότη να ακούσουν τα προβλήματά του και τις προτάσεις του και να μπορέσουν από κοινού να δώσουν λύσεις με σκοπό και η παραγωγή της ελιάς να αυξηθεί αλλά και το ελαιόλαδο να παραμείνει εξαιρετικής ποιότητας.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί εκ νέου τις περιοχές της Επαρχίας Ολυμπίας με γεωπόνους και τεχνικούς των υπηρεσιών της περιφέρειας για να ακούσουν και οι ίδιοι τα προβλήματα των ιδιοκτητών και των παραγωγών.

Θ.Χ.-Γ.Μπ.

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply