ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας «εξάγει» ενεργειακή τεχνογνωσία σε νοσοκομεία της Κρήτης

0

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κας Ελένη Μαυρομάτη, κλιμάκιο μηχανικών από τα Νοσοκομεία της Κρήτης επισκέπτεται την ερχόμενη Πέμπτη το Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τη λειτουργία του συγκροτήματος αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως. Στόχος τους να προχωρήσουν σε αντίστοιχα έργα στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Με δεδομένο ότι η εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ από την συγκεκριμένη δράση είναι μεγάλη, η κίνηση αυτή της 7ης ΥΠΕ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα δεδομένου ότι η επιβάρυνση στα Νοσοκομεία της Κρήτης για την προμήθεια οξυγόνου είναι επιπλέον κοστοβόρα λόγω και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς του οξυγόνου στην Κρήτη.

Με αφορμή την επίσκεψη των μηχανικών ο διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: «Η επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών από τα Νοσοκομεία της Κρήτης στο Νοσοκομείο μας προκειμένου να δουν από κοντά τη λειτουργία του συγκροτήματος αυτοπαραγωγής  οξυγόνου και να προχωρήσουν και αυτοί, μας γεμίζει αισιοδοξία στην συνεχή προσπάθεια  εξοικονόμησης πόρων και οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου  στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κας Ελένης Μαυρομάτη.

Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι η εξοικονόμηση που μπορεί να επιτύχει το ΕΣΥ από αυτή τη δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Για μας, εδώ στην Καλαμάτα σημαίνει 300.000 ευρώ  ετησίως γεγονός που μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να έχουμε προσλάβει 32 επικουρικούς Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Θα είμαστε δίπλα με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε Νοσοκομείο που θέλει να προχωρήσει σε αντίστοιχα έργα. Αυτό επιβάλλει το χρέος μας και ο σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του κάθε  Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.»

 

 

Leave a Reply