“Καυτή” συνεδρίαση για τεχνικό πρόγραμμα, πολιτική προστασία και Κυπαρισσιακό

 

 ΚΑΥΤΗ ατζέντα περιμένει τον Δήμο Τριφυλίας καθώς η αντιμετώπισης της καθημερινότητας απαιτεί αυξημένες δράσεις. Η ανομοιογένεια που κυριαρχεί στο Δήμο και ιδίως στις δημοτικές ενότητες με την άνιση κατανομή έργων, προκαλεί ενδιαφέρον για την κοινωνική συνοχή, καθώς τα περισσότερα έργα που εκτελούνται προέρχονται από την περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός από ορισμένα με ιδίους πόρους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενδεχομένως περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς το τεχνικό πρόγραμμα κοντά στα 4 εκατ. ευρώ περίπου δηλαδή με το 2016 αποτελεί κοινό στοίχημα. Το σοβαρό ζήτημα είναι η ολοκλήρωση μικρών υποδομών που έχουν ξεκινήσει εκτός από πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις ή τεχνικά έργα. Μεγάλο θέμα είναι ωστόσο η αποκατάσταση υποδομών στα κοινοτικά διαμερίσματα καθώς οι πρόεδροι κοινοτήτων έχουν παραμεληθεί.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: Μοιραία το ζήτημα επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών καθώς μετά την νέα καταδικαστική απόφαση από την ευρωπαϊκή επιτροπή δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το Δήμο, ούτε καν από τους βουλευτές του Νομού που ενδιαφέρθηκαν μόνο για τις κορδέλες στο περιμετρικό της Καλαμάτας. Η συνοχή της Μεσσηνίας και σε αυτό το θέμα τείνει να προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις καθώς η απαγόρευση δόμησης ή ανθρωπογενούς δραστηριότητας θα εξοργίσει τους κατοίκους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους…Ακόμα βέβαια για το θέμα δεν είδαμε τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την υπόθεση…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Μοιραία ο Δήμος τείνει να αναδείξει το ζήτημα καθώς οι 78.000 ευρώ σε πολιτική προστασία από τις πλημμύρες δεν φτάνουν για τα βασικά. Δικαιολογημένα οι αντιδράσεις στο Συντονιστικό όργανο του Δήμου που συνεδρίασε στους Γαργαλιάνους ήταν αρκετές με το Δήμαρχο να μιλά για..ψίχουλα. Το ζήτημα τώρα είναι γιατί γειτονικοί Δήμοι πήραν πολύ περισσότερα χρήματα χωρίς να έχουν καν υποστεί τεράστιες ζημιές. Η Τριφυλία πληρώνει βαρύ τίμημα στην ελαιοπαραγωγή όπως και σε αγροτικές καλλιέργειες…

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Μέσα στον Αρμαγεδδώνα των μέτρων παρά τις διαβεβαιώσεις για εξισορρόπηση τελών καθαριότητας και φωτισμού, η Οικονομική επιτροπή το μεσημέρι της Τρίτης κλήθηκε να αποφασίσει για αναπροσαρμογή τελών σε όλο το Δήμο. Την ίδια ώρα που άλλες περιοχές πλήρωναν χρυσάφι δημοτικά τέλη κι άλλες ούτε καν τα βασικά, δείχνει ότι δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση. Μέγα θέμα θα τεθεί πάντως και για τέλη ύδρευσης καθώς υπάρχουν περιοχές που πλήρωναν μόνο πάγιο και άλλες δεν είχαν καν ρολόγια καταμέτρησης.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

41 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply