Ελλειμμα της κυβέρνησης η καταδίκη για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας έκανε αναφορά στην καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τον Κυπαρισσιακού κόλπο, διαβάζοντας εδάφια της απόφασης. Τόνισε ότι στην απόφαση καταδικάστηκε η ελληνική δημοκρατία καθώς δεν έπεισε ότι πήρε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της περιοχής, ενώ δεν υλοποίησε το προεδρικό διάταγμα που θα διασφαλίζει την πορεία της περιοχής. Επισημάνει ότι χρόνο με το χρόνο φαίνεται ο ρόλος των ΜΚΟ στο φιλέτο της περιοχής του Κυπαρισσιακού καθώς δείχνει να ενδιαφέρονται μόνο για την Έλαια ως τα σύνορα με Ηλεία και όχι παραπάνω. Επίσης μίλησε για την απουσία στρατηγικής καθώς δύο και πλέον χρόνια όλοι αναμένουν το περίφημο διάταγμα που θα λύνει το θέμα αλλά η κυβέρνηση δείχνει μόνο ατολμία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ευχήθηκε ο νέος υπουργός κ. Φάμελλος να δει το θέμα στη πραγματική του διάσταση και το νέο διάταγμα οφείλει να στηριχθεί σε επιστημονικά κριτήρια ώστε να λυθεί, λέγοντας ότι δεν καταδικάστηκε η πολιτική του Δήμου Τριφυλίας αλλά η ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Κουκούμης τόνισε ότι την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση που ξεσπά στην πλάτη των πολιτών, ενώ η αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη λόγω των πιέσεων που δεν ασκήθηκαν έγκαιρα πριν τις καταδίκες από  την Ευρώπη. Σχόλιο για το θέμα έγινε και από τον Στ. Ανδρινόπουλο.

Τοποθετήσεις έγιναν από  δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι υποστήριξαν ότι το διάταγμα δεν εκδόθηκε γιατί στο παρασκήνιο οι ΜΚΟ φρενάρουν την υπόθεση, ενώ για το θέμα των κάθετων δρόμων τονίστηκε ότι έπρεπε να γίνει από  το δήμο, ενώ αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι το θέμα είναι πλέον στα δικαστήρια.

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το έντονο φαινόμενο παραβατικότητας έθιξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος Παν. Κατσίβελας. Τόνισε ότι πρόσφατα σε κοινότητα του δήμου όπως στο καμάρι αλλά και στα αστικά κέντρα του δήμου, σημειώθηκαν απίστευτα περιστατικά. Για το θέμα ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αστυνόμευση, δικαιώνοντας τη άποψη ότι με κλειστά τμήματα η κατάσταση είναι σοβαρή στην ύπαιθρο.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις που έδωσε το παρών ο Δήμος, ζητώντας από τους δημοτικούς σύμβουλος να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των επισκέψεων, με αφορμή την επικείμενη έκθεση στην Πολωνία. Σε ερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στ. Ανδρινόπουλου για το ίδιο θέμα δόθηκε απάντηση ότι υπάρχει θετική παρουσία σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου, με επισκέψεις από  τουριστικά γραφεία ενώ έγιναν επαφές με την υπουργό πολιτισμού. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ενέργειες υπογράμμισε ότι θα γίνουν νέες δράσεις.

Ο κ. Μπουγάς έκανε αποτίμηση των δύο εκθέσεων λέγοντας ότι στην έκθεση Θεσσαλονίκης φάνηκε η αναγκαιότητα παρουσίας της Τριφυλίας, η οποία θα καθιερωθεί, ενώ για πρώτη φορά η περιοχή περιλάμβανε τοπικά προϊόντα αλλά και γευσιγνωσία. Μάλιστα εξήγησε ότι η Τριφυλία με εξωστρέφεια βγαίνει από την αφάνεια ώστε να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί. Για την έκθεση της Τρίπολης υποστήριξε ότι μπορεί να εμπλουτιστεί στο μέλλον λόγω των αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Κατσούλας μίλησε για την συνάντηση του με το πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας κ.Γυφτόπουλο που κατάγεται από την Οιχαλία, εκφράζοντας την πρόταση για μόνιμο εκθεσιακό χώρο προϊόντων του νομού στα γραφεία του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, καθώς η Τριφυλία θα έχει την δική της θέση.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

74 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply