Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ στην Καλαμάτα βρίσκω μια πόλη που από το κέντρο της οδού Αριστομένους σε ένα μεγάλο μέρος της, έχει μεταμορφωθεί σε εργοτάξιο. 

ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ορισμένοι που περνούν και βλέπουν, άλλοι δυσφορούν και βρίζουν, όλοι όμως είναι περίεργοι να δουν τελικά τι θα προκύψει όταν το έργο ολοκληρωθεί και βέβαια το στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και πριν η πόλη ντυθεί στα γιορτινά της. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ όμως δεν είναι μόνο η Αριστομένους, αλλά πόσο κατανοητό είναι αυτό, μάλλον δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους δημοτικούς παράγοντες που συν τοις άλλοις προσπαθούν να απαλλαγούν όσο γρηγορότερα γίνεται από τον απόηχο της υποψηφιότητας της πόλης για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν, αν και τελικά καλώς ή κακώς όλα σκεπάζονται με τον καιρό από τη σκόνη της λήθης. 

ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΝΗ η πόλη λόγω των έργων, άλλο τίποτα. 

ΟΣΟΝΟΥΠΩ επίσης τέλος και ο περιμετρικός και ο Τσίπρας θα έρθει να τον εγκαινιάσει φορώντας γραβάτα. 

ΚΙ ΕΝΩ ο περιμετρικός ολοκληρώνεται και παραδίδεται, οι κομματικοπαράγοντες τσακώνονται ποιανού έργο είναι. 

ΠΑΙΔΙΑ ησυχάστε!!

Ο ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ, όπως και κάθε δημόσιο έργο, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, αλλά στους πολίτες που σας έδωσαν την ευκαιρία να κυβερνήσετε και έχουν κάθε δικαίωμα να σας επαινούν ή να σας λοιδορούν, ανάλογα με την περίσταση. 

***

ΜΑΘΑΙΝΩ πως μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό το νέο γαλάζιο μαγαζί που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών και ομιλίες με πολλά μηνύματα και πολλαπλούς αποδέκτες. 

ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ την πεποίθησή τους πλέον οι νεοδημοκράτες, πως λίαν συντόμως θα βρίσκονται πάλι καβάλα στο μουλάρι της εξουσίας, που αυτή τη φορά θα είναι εκ μέρους τους περισσότερο ακαπίστρωτο από κάθε άλλη φορά. 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ σαμαρικών της εποχής 1977, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ πάντως στον φίλο μου τον Χρήστο Λαμπρινόπουλο, που κράτησε την υπόσχεσή του και το διοργάνωσε, ελπίζω πάντως να μην πλήρωσε ο ίδιος και τα «κερατιάτικα». 

***

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ επιτέλους και πάλι σουλατσάρει στα στέκια, γελαστός και ορεξάτος, ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος, που έμεινε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη  που παρ’ ολίγο να έβλεπε στο «Σταύρος Νιάρχος», αν έγκαιρα είχε μεριμνήσει για να κλείσει θέση.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ήρθε και απήλθε και το μπαμ υπέρ της Ελλάδας δεν το έκανε, εξαντλώντας τη γενναιοδωρία του σε ωραία λόγια, που ναι μεν αρέσουν αλλά δεν δίνουν λύσεις, ενώ πηγαίνοντας στο Βερολίνο εξέφρασε την εκτίμησή του και το θαυμασμό του στη Μέρκελ, που χρόνια τώρα χαιρόταν να διαφωνεί μαζί της. 

ΓΙΑ τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο ωστόσο, όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας,  εκείνο που προέχει είναι ότι ο Ομπάμα ήρθε επί Τσίπρα στην Ελλάδα. 

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ λοιπόν τώρα που έφυγε ο Ομπάμα; Μήπως να’ρθει και ο Τραμπ;

ΓΙΑ τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο δίλημμα δεν τίθεται. Εκείνο που ήδη τον απασχολεί είναι η σύσταση της παρέας εκ μέρους του, που θα πάει την Πέμπτη για μεζέ στους Δαβέρου στη Μάδαινα.

***

CONIECTURA IV ενόψει και ο δημιουργός της Βασίλης Καριζώνης βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για το στήσιμο της έκθεσης που εγκαινιάζεται το Σάββατο στη γκαλερί «Ομπρέλα». 

Θανάσης Παντές

 

 

31 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply