Με επιτυχία συνεχίζονται στο ΔΗΠΕΘΕ οι παραστάσεις του «Cabaret» από το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος»

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις παραστάσεις του το θεατρικό σχήμα  ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ  ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ με το  θεατρικό έργο του των Τζοε Μάστεροφ και Τζον Κάντερ «CABARET» στη σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.), όπου και από την Τετάρτη 23 έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις.

Οι παραστάσεις του Σχήματος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο ξεκίνησαν στις 5 Νοεμβρίου.

cabbaretΣτη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου Καμπαρέ, παρελαύνει μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Οι φιγούρες του Καμπαρέ, όλες τους γεμάτες πάθη και αδυναμίες, περιμένουν να συναντήσουν το όνειρό τους, καθώς κινούνται ανάμεσα στα φώτα των προβολέων, τους φρενήρεις χορούς των κονσοματρίς και τους θεατρινίστικους αυτοσχεδιασμούς του κομπέρ. Αν τα όνειρα παραμένουν όνειρα και η ζωή γίνεται εφιάλτης το ΚΑΜΠΑΡΕ είναι το σκηνικό στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις. Με κεντρικά σκηνικά στοιχεία την ατμόσφαιρα του γερμανικού καμπαρέ, τα τραγούδια και τον χορό, το έργο κρύβει πίσω από την μουσική δομή του έναν αυθεντικό προβληματισμό για την πορεία της ανθρώπινης Ιστορίας. Ο ρατσισμός παντός είδους, ο  διεθνής χρηματοπιστωτικος φασισμός, ο οικονομικός ναζισμός, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε «ανώτερους» και «κατώτερους»  και το τσαλάκωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ανθεί και σήμερα στον αιώνα της τεχνολογίας, της πληροφορίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του δήθεν πολιτισμένου κόσμου, και εκδηλώνεται άλλοτε ξεδιάντροπα, άλλοτε καλυμμένος από «αναγκαίες» πολιτικές ή μη αποφάσεις των κάθε είδους «ιθυνόντων» και άλλοτε με την απλή σιωπή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης. 

Απόδοση στα Ελληνικά: Αντώνης Θεοδώρου

Μουσική Διεύθυνση: Γιούρι Στούπελ

Χορογραφίες: Μαρία Λαδά    

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μποτσέα

Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιώνης, Έλενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης,  Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας.

Χορεύουν με αλφαβητική  σειρά (Dance Studio Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέπα-Τριαντάρη.

 

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ).

Η έναρξη τις ημέρες Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή γίνεται στις 9:15 μμ και Σάββατο και Κυριακή στις 8μμ.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται κάθε πρωί 10πμ με 1μμ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ κάθε απόγευμα 6μμ με 9μμ στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα για τις τελευταίες παραστάσεις η κράτηση θέσης στα σημεία προπώλησης είναι απαραίτητη.

Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ ενώ το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές/μαθητές/ άνεργους/ ΑΜεΑ/πολύτεκνους 8 ευρώ.

77 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply