Τα «Παραμύθια της Ξενιας» ενθουσίασαν παιδιά και μεγάλους στη Βιβλιοθήκη

ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΜΙΑ ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.  Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου αφηγήθηκε παραμύθι από το βιβλίο της «Παραμύθια με την Ξένια». 

Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου και τα έσοδα διατέθηκαν για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης,  η οποία γίνεται κυψέλη πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.  Μια δικαίωση για τον εμπνευστή και δημιουργό της Γιάννη Χριστόπουλο, διευθυντή του 10ου Σχολείου, των εκπαιδευτικών που δούλεψαν για την υλοποίηση της ιδέας, αλλά και των χορηγών που στήριξαν οικονομικά τη δημιουργία της. 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

15134529_691940810982795_7400689574102064410_nΗ γνωστή και πολύ αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους Ξένια Καλογεροπούλου συνεργάζεται με τον Μάρτη και παρουσιάζει τα “Παραμύθια με την Ξένια”, τέσσερις ιστορίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια προφορική παράδοση.
Τα παιδιά θα βρουν στο νέο βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου ήρωες γνώριμους, που τους έχουν συναντήσει και αγαπήσει ήδη μέσα από τις μαγευτικές αφηγήσεις της στο Θέατρο Πόρτα.
Η πρωτότυπη εικονογράφηση των παραμυθιών είναι του Φίλιππου Φωτιάδη, ενώ το βιβλίο συνοδεύει CD με αφήγηση. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Τα παιδιά συμμετείχαν δημιουργικά και ενθουσιάστηκαν από την εκδήλωση, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και βάζουν μπροστά για την επόμενη αναδεικνύοντας τη Βιβλιοθήκη και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για ουσιαστική δημιουργική πνευματική απασχόληση μικρών και μεγάλων. 

«Περάσαμε υπέροχα!  Ευχαριστούμε πολύ για όσα κάνετε για τα παιδιά μας».  Το μήνυμα μιας μητέρας με αφορμή την εκδήλωση τα λέει όλα, ενώ μία άλλη σημειώνει: «Πραγματικά μια σημαντική εκδήλωση. Τα παιδιά μας πρέπει να μυηθούν στον κόσμο του βιβλίου και το προσπαθείτε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγχαρητήρια!».

ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αυτά ακριβώς τα μηνύματα γονέων αποτελούν δικαίωση για τους δασκάλους και τους δίνουν δύναμη, αισιοδοξία και ιδέες να προσφέρουν στα παιδιά πέρα από τις γνώσεις, ένα ευχάριστο περιβάλλον δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης, σ’ ένα κόσμο που συνεχώς απομακρύνεται από τα σπουδαία, απομονώνεται και «μηχανοποιείται».  Η επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην Ελλάδα της κρίσης και της κοινωνικής περιθωριοποίησης και μάλιστα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. 

15129577_691906430986233_2074291384250097027_oΜε αυτές τις σκέψεις και με την έκδηλη χαρά γιατί κι εμείς από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και προβάλαμε την δημιουργία της Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου, απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων, τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται αθόρυβα και δημιουργικά για να δώσουν χαρά και ευχάριστη απασχόληση στα παιδιά και τους γονείς. 

Προτρέπουμε τον καθένα που μπορεί να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο τη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, κυψέλη πολιτισμού επαναλαμβάνουμε, να το πράξει χωρίς δισταγμούς!  Είναι ό,τι καλύτερο και αξίζει πραγματικά. 

 

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

866 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply