ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για πάντα στη γενέτειρα του Πάτρα ο Κωστής Στεφανόπουλος

0

Στη γενέτειρά του επέστρεψε για πάντα η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Στη μια το μεσημέρι στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών έγινε η ταφή του. Η σορός του μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12 στον ιερό Ναό των Αγγέλων στο νεκροταφείο για τον κόσμο που ήθελε να προσκυνήσει. Στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο και ακολούθησε η ταφή στον οικογενειακό τάφο. Μετά την ταφή η οικογένεια δέχτηκε συγγενείς και πολύ στενούς φίλους, στο σπίτι της στο Ρίο.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, η οικογένειά του επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν ως δωρεά στα Ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου και στο Ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης. Στο Ά Νεκροταφείο της Ανθούπολης συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας…

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο προαύλιο του ναού τιμές απέδωσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, έπεσαν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και σήμερα, ημέρα της ταφής θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

 

Leave a Reply