ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πάγωσε» πάλι το Κυπριακό, διάγγελμα Αναστασιάδη το βράδυ

0

 

Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθύνει το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστουδουλίδη, ο πρόεδρος Ανασταδιάδης στο διάγγελμα θα αναφερθεί στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και θα εξηγήσει πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο ή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από την πλευρά της Άγκυρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεγίν Μουφτούογλου, δήλωσε σχετικά με το Κυπριακό τα εξής:

“Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επετεύχθη αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη φάση, έχει χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία. Στο σημείο που φτάσαμε, θα πραγματοποιηθεί μια αναλυτική αξιολόγηση της κατάστασης μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Θα είναι ωφέλιμο να οριστεί χωρίς καθυστερήσεις η ημερομηνία του πενταμερούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και των εγγυητριών και την παράλληλη συνέχιση των συνομιλιών. Η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητα για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό”.

 

Leave a Reply