Ένα μεγάλο τοπικό Σουπερ Μάρκετ η Αγορά της Καλαμάτας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ αρχίζουν σταδιακά να επικρατούν στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, η οποία χάρη στον προγραμματισμό και τις εργασίες που υλοποιεί ο πρόεδρός της Γιάννης Αδαμόπουλος, σταδιακά, αλλάζει όψη. Βασικός στόχος, είναι η Αγορά, να γίνει πιο θελκτική για τους καταναλωτές κάτι που θα συμβάλει και στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών που δραστηριοποιούνται εκεί.

15211735_228714347549642_832704443_n«Ήδη», όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος, «έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο ποιος αυτή τη στιγμή εργάζεται στον κεντρικό διάδρομο ο οποίος ανοίγει στην Αγορά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει υλοποιηθεί το πρώτο μέρος της εργολαβίας, ενώ ταυτόχρονα εκτελούνται μελέτες και για το υπόλοιπο κομμάτι των αιθρίων, όπως η αλλαγή των στεγάστρων που είναι είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι ώστε να βελτιωθεί η αισθητική του και να γίνει θελκτικός ο χώρος για τους καταναλωτές», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος ο οποίος τόνισε πως κυρίαρχος στόχος είναι να γίνουν ξανά λειτουργικοί και θελκτικοί, όλοι οι χώροι της. «Πάρα πολύς κόσμος δεν ξέρει καν πως υπάρχουν όλοι αυτοί οι χώροι» ,ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος μιλώντας για τον βασικό στόχο, τόνισε πως σκοπεύει να φέρει τον κόσμο σε αυτά. «Θα προσπαθήσουμε με διάλογο πάντα, να πείσουμε τους παραγωγούς οι οποίοι εδρεύουν στον Ανατολικό διάδρομο, σ’ αυτόν της οδού Σπάρτης, ο οποίος αρχικά κατασκευάστηκε για να κυκλοφορούν οι καταναλωτές και όχι να φιλοξενεί αυτούς και τους εμπόρους, να τους φέρουμε μέσα, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Αγοράς Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως έχει μελετηθεί σ’ αυτόν τον διάδρομο, ο οποίος ενώνει τα αίθρια, να κατασκευαστούν και νέα καταστήματα. «Το έχουμε αναφέρει ξανά και νομίζω πως πρέπει να ανέβουν και νέες επιχειρήσεις, προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε την Αγορά μας ευρωπαϊκή και να την μάθει και ο νέος κόσμος. Ανοίγοντας νέες επιχειρήσεις, ακόμη και καφετέριες, που κάποιοι μας κατηγορούν, έρχονται νέοι άνθρωποι που είναι εν δυνάμει καταναλωτές», εξήγησε ο κ. Αδαμόπουλος ο οποίος τόνισε πως η Αγορά, πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο Super Market σε ένα Mall, αν αυτό είναι εφικτό, να αποτελέσει στολίδι για την πόλη και να επιφέρει οφέλη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ  ΚΑΙ  SECURITY

Εκτός από την αισθητική και την λειτουργικότητα, που θα βελτιωθεί αρκετά με τα έργα που είναι σε εξέλιξη, σημαντικές είναι ήδη οι παρεμβάσεις που  έχουν γίνει όσον φορά στην καθαριότητα. «Μετά από πάρα πολύ καιρό και πολύ αγώνα, που δεν το περιμέναμε, θεωρώ ότι η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, έχει γίνει ευρωπαϊκή στο πλαίσιο της καθαριότητας. Πλέον, αφού αλλάξαμε αρκετούς εργολάβους, αυτή τη στιγμή η Αγορά πλέον είναι πάρα πολύ καθαρή. Θέλω να το επισημάνω στους καταναλωτές, καθώς η Αγορά σαπουνίζεται και σταδιακά προχωρά στην επόμενη δεκαετία, επιχειρούμε να την κάνουμε ευρωπαϊκή», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως σ’ αυτήν την κατεύθυνση συμβάλει και η πρόσληψη εταιρείας ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα παραβατικότητας που είχαν καταγραφεί. «Εδώ και έναν μήνα, έχουμε εγκαταστήσει εταιρεία Security και θεωρώ ότι έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Αγοράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στους συστηματικούς ελέγχους. «Δεν θέλω να παραλείψω να αναφερθώ στους ελέγχους που γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, οι οποίοι έχουν στόχο όχι να διώξουν παραγωγούς αλλά να εμπεδώσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους καταναλωτές, καθώς έτσι ξέρουμε ποιοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται εδώ», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας πως έτσι διασφαλίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι σέβονται το καταναλωτικό κοινό, ενώ απηύθυνε έκκληση στους παραγωγούς. «Αντί να προσπαθούν να αποφύγουν τους ελέγχους να έρθουν εδώ, να μας πουν τα προβλήματά τους, καθώς για πολλά από αυτά ευθύνεται η πολιτεία. Εμείς βασιζόμαστε σε αυτούς για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος που ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής είναι καθημερινά εκεί γι’ αυτούς.

 

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ  ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

Ταυτόχρονα, με τον μελετητή του master plan που ήταν σε εξέλιξη, και την τεχνική μας υπηρεσία, εκπονούμε μια κυκλοφοριακή μελέτη, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζον, «ειδικά τώρα οπότε και από το τέλος της πόλης, η Αγορά πλέον, με την παράδοση του Περιμετρικού, βρίσκεται στην… αρχή», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος σχολίασε και την πολύ καλή οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, χάρη στην οποία μπορεί να στηριχθούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο πλαίσιο της ουσιαστικής, αλλά και αισθητικής αναβάθμισης της Αγοράς. «Έχουμε ένα ταμείο που μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχει ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ, γεγονός που θεωρώ αξιοθαύμαστο για τη συγκεκριμένη εποχή. Επίσης, δεν χρωστάμε σε κανέναν εργολάβο, πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας και τους συνεργάτες μας άμεσα», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος θέλησε να καταστήσει σαφές σε όλους πως πλέον, η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, πληρώνει αμεσότερα και από ιδιώτες.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Αγοράς, αναφέρθηκε στο αίτημα που θέλει να γίνουν μειώσεις των μισθωμάτων και τον παραλληλισμό που γίνεται από ορισμένους με τον «Διοκλή» και το καθεστώς του Βιοτεχνικού Πάρκου της Καλαμάτας. «Θα να υπενθυμίσω σε όλους, γιατί πολλοί δεν το ξέρουν ή ηθελημένα το… ξεχνούν, πως ηθικά, θεωρούμε πως θα ήταν δυνατή μείωση μισθωμάτων, θεωρούμε πως δεν μπορούμε να το κάνουμε και υπάρχουν λόγοι», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος ο οποίος φυσικά και τους εξήγησε. «Αρχικά, σε αντίθεση με τον «Διοκλή» η Αγορά δεν κάνει αυξήσεις εδώ και πολλά χρόνια, επίσης, δεν βάζει ποτέ σε καθυστερούμενα ενοίκια τόκους υπερημερίας και τέλος, έχουμε δικαστικές αποφάσεις οι οποίες μας απαγορεύουν να προβούμε σε μειώσεις», επεσήμανε εν κατακλείδι ο Γιάννης Αδαμόπουλος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

350 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply