Σχόλια επί σχολίων

ΕΙΝΑΙ πολύ κουραστική ομολογουμένως όλη αυτή η φλυαρία γύρω από τον περιμετρικό της Καλαμάτας,  τώρα που ολοκληρώνεται και σπεύδουν οι επαΐοντες να διεκδικήσουν τα εύσημα και να δώσουν συγχαρητήρια κατ’ επιλογή, λες και είναι αυτό τελικά που έχει σημασία. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει για τους ίδιους, αλλά μόνο ως εκεί.

ΑΠΟ ’ΚΕΙ και πέρα το έργο ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι βέβαια ελάχιστη σημασία δίνουν για εκείνους που συνέβαλαν στη δημιουργία του. 

***

ΚΙ ΕΝΩ ο περιμετρικός οσονούπω τελειώνει και κόβεται κορδέλα, πιθανότατα από τον Τσίπρα, φουντώνουν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις για το Καλαμάτα –Ριζόμυλος, κόντρες που θα είναι διαρκείας και θα έχουμε πολλές συγκρούσεις τοπικού ενδιαφέροντος πάντως και μόνο γιατί το θέμα έως εδώ είναι και όχι παραπέρα. 

ΣΤΟ ΠΟΔΙ οι μεσσηνιακοί φορείς για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, αλλά προσέξτε παιδιά μην πιαστείτε κιόλας, γιατί μετά δύσκολα ξεπιάνεστε χωρίς το ανάλογο μασάζ. 

***

Η ΚΥΡΙΑ Νικολάκου σε μεγάλη φόρμα, έκανε λόγο για περιφερόμενο θίασο, αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη των υπουργών στην Καλαμάτα λόγω της επικείμενης παράδοσης του περιμετρικού. 

ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕ βεβαίως, γιατί διαχρονικά οι επισκέψεις υπουργικών κλιμακίων, θεατρινίστικες ήταν και κακόγουστο θέατρο παρουσίαζαν, συνεπικουρούμενα βέβαια από αντίστοιχα τοπικά αυτοδιοικητικά μέλη που κάνουν έναν θίασο να μοιάζει ως μπουλούκι. Γιατί αυτή τη φορά να είναι η εξαίρεση;

Η ΙΔΙΑ μπουλουκηδόν ατμόσφαιρα θα υπάρχει και την επόμενη φορά και σε πιο διευρυμένη σύνθεση, από την οποία προφανώς δεν θα απουσιάζει και η περιφερειακή αρχή.

***

ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ του κ. Χρυσομάλλη, πολιτευτή της ΝΔ, κατά των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησα και στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες στη «ΦΩΝΗ», μια συνεχή εμπάθεια πολύ μακριά από κάθε στοιχειώδη πολιτική αντιπαράθεση, που ασφαλώς και δεν τον τιμά καθόλου. 

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΣΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ δεν «φτουράει» στην εποχή μας, ιδιαίτερα τους νέους πολιτικούς που ακόμα και δίκιο να έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις, το χάνουν με τη συμπεριφορά τους. 

***

ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ σχολιάστηκε η επίσκεψη Ομπάμα από τον Κώστα Αποστολόπουλο σε  άρθρο του χθες στη «ΦΩΝΗ». 

ΚΙ ΕΝΩ πολλά από τα όσα στο άρθρο αναφέρονται είναι σωστά, ο συσχετισμός της επίσκεψης με την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι προφανές υπερβολικός επί της ουσίας άσχετος. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τις φετινές διαδηλώσεις με αφορμή την επέτειο, καμία σχέση με τα αισθήματα των πολιτών δεν έχουν, παρά μόνο με τα πανηγύρια στα οποία δυστυχώς έχουμε εθιστεί πλέον ως λαός για τα καλά, ως ακραίο αποτέλεσμα της κατάπτωσης στην οποία βρισκόμαστε. Αυτά!!

***

ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ για τα καλά η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Καλαμάτας με αφορμή την μη κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. 

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ οι ευθύνες στο δήμαρχο και το αφήγημα θολό και νεφελώδης. 

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ σε μεγάλο βαθμό τα όσα η αξιωματική αντιπολίτευση τώρα επικαλείται και θυμίζω παράλληλα πως σε απροσδόκητο χρόνο, είχα επισημάνει σε κείμενα μου αλλά και συμμετέχοντες σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, πως κατά την άποψή μου αν η πόλη κερδίσει τον τίτλο θα οφείλεται στην αρτιότητα του φακέλου, ενώ  αν χάσει θα φταίει ο δήμαρχος και η υπέρ του δέοντος εμπλοκή του στο όλο εγχείρημα, που εν πολλοίς υπήρξε παραπλανητική. 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ σαφώς και έπαιξε καθοριστικό ρόλο,  ενώ και ο φάκελος θα μπορούσε να είναι πιο γενναίος στις προτάσεις του, όσο κι αν ενοχλούσε κάτι τέτοιο την κατεστημένη νοοτροπία που υπάρχει. 

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, να αναδείκνυε τις αδυναμίες της πόλης και των υποδομών της, που ναι μεν υπάρχουν, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες και πιο συγκεκριμένες στοχεύσεις. 

Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ έδειξε τελικά το δρόμο, για όσους βέβαια είναι σε θέση να τον δουν. Θα επανέλθουμε. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

39 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply