«Τσουχτερός» ο λογαριασμός για τα διόδια λόγω περιμετρικού της Καλαμάτας

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… διόδια, καθώς καλός ο Περιμετρικός, ωραίες οι φωτογραφίες των τριών υπουργών που ήρθαν το περασμένο Σάββατο για να παραδώσουν τμήμα του και επίσημα στην κυκλοφορία, ακόμη καλύτερες ίσως, εκείνες που θα βγάλει με φόντο το δρόμο ο πρωθυπουργός που θα έρθει για την κορδέλα με την ολοκλήρωσή του έργου, αλλά, οι πολίτες θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να τον διέλθουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μορέα, από τα μεσάνυχτα τέθηκαν σε λειτουργία οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων επί του ανισόπεδου κόμβου Θουρίας – Μεσσήνης και στην έξοδο προς Αθήνα και στην είσοδο προς Καλαμάτα, ενώ αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις του μετωπικού σταθμού διοδίων Καλαμάτας.

Επίσης, αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις του μετωπικού σταθμού διοδίων Βελιγοστής και των πλευρικών σταθμών διοδίων Παραδεισίων.

Για να «δικαιολογήσει» τα διόδια ο Μορέας σε ανακοίνωσή του, μας θυμίζει πως το Σάββατο δόθηκε στην κυκλοφορία το μήκους 7,5 χλμ. νέο τμήμα Θουρία – Καλαμάτα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και πως με τη λειτουργία του, «οι μετακινούμενοι απολαμβάνουν μια ενιαία, ταχεία και ασφαλή διαδρομή σε μήκος 155 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα. Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο –Σπάρτη» (Ν. 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου προς Τετάρτη, τίθενται σε λειτουργία οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων επί του ανισόπεδου κόμβου Θουρίας – Μεσσήνης και αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις του μετωπικού σταθμού διοδίων Καλαμάτας. 
Βάσει των ανωτέρω, οι συμβατικές τιμές διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ               ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΘΟΥΡΙΑΣ

Κατηγορία οχήματοςΠρος Αθήνα/ΚαλαμάταΈξοδος προς Αθήνα/Είσοδος προς Καλαμάτα
Δίκυκλα, τρίκυκλα € 1,30€ 0,30
Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.€ 1,90€ 0,45
Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.€ 4,75€ 1,20
Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.€ 6,65€ 1,65

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΒΕΛΙΓΟΣΤΗΣ             ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ 

Κατηγορία οχήματοςΠρος Αθήνα/ΚαλαμάταΈξοδος προς Αθήνα/Είσοδος προς Καλαμάτα
Δίκυκλα, τρίκυκλα€ 0,80€ 0,75
Οχήματα με ύψος έως 2,20μ.€ 1,25€ 0,75
Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ€ 3,15€ 1,90
Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες  και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.   € 4,40 € 2,65

 

87 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply