Αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία

ΑΥΡΙΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

 

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ θα τεθούν από στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της όχλησης και κυρίως της ρύπανσης, που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών των ελαιοτριβείων και των  πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2015 το Σώμα ενέκρινε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, το οποίο και ανατέθηκε με προγραμματική σύμβαση στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος».

Σκοπός του έργου  που εκτελέστηκε σύμφωνα με τη σύμβαση, ήταν η αξιολόγηση των αστοχιών των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εφαρμοσμένων πρακτικών, χωρίς να μηδενιστεί ωστόσο η επιχειρηματικότητα. Άλλωστε όπως αναφέρουν στελέχη της Περιφέρειας, « αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξής της στην αλυσίδα της παραγωγής ελαιολάδου, θέλουμε να αναζητήσουμε και να προτείνουμε βελτιώσεις σε νομοθετικό – θεσμικό πλαίσιο, καθώς και τεχνοοικονομικά εφικτές λύσεις, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και που ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν την ομαλή ροή του κύκλου επεξεργασίας ελαιοκάρπου, ώστε να μην πληγεί η ελαιοπαραγωγή».

Τα αποτελέσματα του έργου αυτού, θα παρουσιαστούν λεπτομερώς αύριο, σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί το πρωί στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

 

44 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply