Κερδίστε 30.000 δολάρια … ξαλαφρώνοντας τους αστροναύτες

30.000 δολάρια υπόσχεται η NASA σε όποιον βρει μια λύση στο πρόβλημα με τα «διαστημικά κακά». Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πρόβλημα αν νιώσει μια πιεστική σωματική ανάγκη, αλλά βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον Άρη, στριμωγμένος μέσα σε μια στολή αστροναύτη!

Οι εφευρέτες έχουν περιθώριο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν στον πολύ σοβαρό διαγωνισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, από τον οποίο αναμένεται ότι θα επιτρέψει να βρεθεί μια λύση διαρκείας έξι ημερών όσον αφορά την απουσία τουαλετών στις αποστολές στο διάστημα.

«Η παλιά λύση ήταν οι πάνες. Πάντως η πάνα δεν είναι παρά μια πολύ προσωρινή λύση και δεν αποτελεί επιλογή που να διαρκεί περισσότερο από μια ημέρα όσον αφορά την υγεία και την προστασία», διαβεβαιώνει η NASA στην περιγραφή του διαγωνισμού τον οποίο δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της.

Ωστόσο οι αστροναύτες πρέπει συνήθως να περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες πριν βρεθούν σε τουαλέτες. Οι τρεις αστροναύτες που απογειώθηκαν πριν από μια εβδομάδα με το διαστημόπλοιο Soyuz χρειάσθηκε για παράδειγμα να περιμένουν δύο ημέρες πριν φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Το ρωσικό διαστημόπλοιο είναι εξοπλισμένο μόνο με μια μικρή φορητή τουαλέτα.

Τώρα η NASA ελπίζει να δοκιμάσει τις πιο υποσχόμενες εφευρέσεις σε διάστημα ενός χρόνου και να τις χρησιμοποιήσει μέσα σε τρία χρόνια.

 

38 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply