ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24,5% πάνω ήταν φέτος οι πτήσεις εξωτερικού στην Καλαμάτα που σταματάνε την Κυριακή

0

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ρεπορτάζ: ΓεωργίαΑναγνωστοπούλου

 ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ παραμένει η δυναμική του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, στο οποίο οι συνδέσεις με αρκετές πόλεις, σε χώρες του εξωτερικού, διαρκώς αυξάνονται, αναδεικνύοντας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ολόκληρο το νομό, σε σπουδαίο προορισμό. Η διάρκειά τους δε, χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται, έως τουλάχιστον το τέλος του φθινοπώρου παρατείνοντας έτσι και την τουριστική περίοδο.
Για φέτος λοιπόν, το… καλοκαίρι «τελειώνει» την ερχόμενη Κυριακή οπότε και ολοκληρώνεται, έναν μόλις μήνα πριν υποδεχθούμε το νέο έτος, ο προγραμματισμός πτήσεων εξωτερικού για το 2016. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς, από τα μέσα μόλις, του Φεβρουαρίου. «Η νέα χρονιά ξεκινά με πτήσεις εξωτερικού στις 19 Φεβρουαρίου, με την έναρξη της σύνδεσης με το Μόναχο, ενώ ακολουθεί το Ντίσελντορφ, η Στοκχόλμη, η Βιέννη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ κ.ά.», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης ο οποίος αναφέρθηκε με ποσοστά στις φετινές αφίξεις από το εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ  ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Η παράταση της σεζόν και η έναρξη της επόμενης νωρίτερα, δεν είναι η μοναδική κατάκτηση για τη Μεσσηνία, το μεγαλύτερο στοίχημα που φέρεται να έχει κερδίσει ο νομός και η ευρύτερη περιοχή, αφορά στην επισκεψιμότητα που καταγράφεται φέτος αυξημένη, όσον αφορά στις πτήσεις του εξωτερικού κατά 24, 5% όπως δηλώνει στη «Φ» ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης. «Το ποσοστό αυτό θα ήταν μεγαλύτερο εάν προστίθεντο οι 10 πτήσεις που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Αθήνας λόγω της διακοπής λειτουργίας αυτού της Καλαμάτας κατά το τριήμερο της πλημμύρας τον προηγούμ3ενο μήνα, αλλά και οι 3 πτήσεις συνεδριακού τουρισμού που ακυρώθηκαν λόγω της εξαγγελθείσης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης, ο οποίος αναφέρθηκε συνολικά στις αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό, τόσο στο πλαίσιο των τακτικών γραμμών που έχουν αυξηθεί, όσο και των charters. Συνολικά, αφίχθησαν 106.907 επιβάτες, με πρώτη να είναι πάντα σε αφίξεις η Μεγάλη Βρετανία με 40.558 επιβάτες», επεσήμανε ο αερολιμενάρχης ο οποίος είπε πως «ακολούθησαν η Γερμανία με 17.254 και η Γαλλία με 11.226 επιβάτες». Ικανοποιητική τη φετινή χρονιά ήταν και η αύξηση της κίνησης των business class jet πτήσεων αεροταξί δημόσιας μεταφοράς.  «Οι απαιτήσεις αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής κατηγορίας πτήσεων VIP δεν ικανοποιήθηκαν πλήρως, λόγω της μη διαθεσιμότητας επαρκώς χώρων στάθμευσης», ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης. 

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ικανοποιητική είναι η κίνηση όσον αφορά και στη γραμμή εσωτερικού, που συνδέει απευθείας την Καλαμάτα με τη συμπρωτεύουσα. «Οι πτήσεις εσωτερικού συνεχίζονται και τη χειμερινή περίοδο για τη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Σάββατο με άφιξη στις 7 μ.μ. άφιξη και αναχώρηση στις 7.35 μ.μ. και κάθε Πέμπτη  στις 10.30 π.μ. με αναχώρηση στις 11 π.μ», ενημέρωσε ο αερολιμενάρχης ο οποίος επεσήμανε ωστόσο, πως φέτος λόγω της κρίσης μάλλον καταγράφηκε μείωση της τάξεως του 10%, καθώς αφίχθησαν 617 επιβάτες λιγότεροι σε σχέση με το 2015.  «Πάντως είναι βέβαιο ότι με την ανάληψη της γραμμής από την Olympic Air αυτή, θα παρουσιάσει σημαντική θετική μεταβολή και λόγω της καλύτερης τιμής του εισιτηρίου και λόγω της αύξησης των δρομολογίων», επεσήμανε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, που αναφέρθηκε στα δρομολόγια, έτσι όπως θα διαμορφωθούν το καλοκαίρι, τα οποία θα εκτελούνται καθημερινά.

Leave a Reply