ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3,2 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο

0

 

Με διαφορετική οπτική προσέγγισαν το θέμα του Τεχνικού προγράμματος οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Στην συνεδρίαση πάντως ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για σημαντικές παρεμβάσεις στο δήμο μας, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος ύδρευσης «Τέλος Αγρας» διαχειρίζεται πλέον το μεγάλο κομμάτι ύδρευσης στην δυτική Μεσσηνία. Ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών κ. Αδρακτά έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα του βιολογικού των Γαργαλιανων καθώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών, εκφράζοντας την πίστη ότι η ΔΕΥΑΤ θα διαχειριστεί το μεγάλο κομμάτι για την βιολογική διαχείριση ενοτήτων του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον κ.Αδρακτά. Προτεραιότητα και φέτος αναμένεται να δοθεί στα σχολικά κτίρια όπως επανέλαβε ο κ. Κατσίβελας αλλά με σκοπό να γίνουν πιο ελκυστικά τα κέντρα των πόλεων ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης μέσα από το τουριστικό προϊόν. Έμφαση έδωσε ο δήμαρχος  επίσης στην ανάπλαση της πλατείας Κυπαρισσίας μέσα από μελλοντική μελέτη. Η πλατεία Κυπαρισσίας παραμένει στην ίδια κατάσταση επί δημαρχοντίας του εκλιπόντος Πάνου Τσάκου.

Ο πρόεδρος των Αρμενιών έθεσε το θέμα μελέτης από  την ΔΕΥΑΤ ζητώντας μέσα από μελέτη επιτέλους να γίνει σύνδεση των χωριών με τον βιολογικό Κυπαρισσίιας.

COPY PASTE ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ.Ανδρινοπουλος στη τοποθέτησή του υποστήριξε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δείχνει πως δεν υπάρχει μελέτη σε βάθος των πραγματικών αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα οι τροποποιήσεις να το αναιρούν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει όραμα από την δημοτική αρχή. Ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αντιγραφή του περσινού χωρίς να προσδιορίζει το όραμα στο δήμο αλλά κυρίως όμως χωρίς να δίνει έμφαση σε σοβαρούς τομείς όπως στην καθαριότητα και ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Ο δήμαρχος εξάλλου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση σκουπιδιών δεν απέκλεισε συνεργασία με ιδιώτη για αποκομιδή, ενώ μίλησε για αγορά ενός δεύτερου απορριμματοφόρου τον Φεβρουάριο. Στόχος για το Δήμο είναι να εφοδιαστεί με τρία οχήματα, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός για προμήθεια κάδων από πέρσι.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Φωτορεπορτάζ

81 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply